Image

Norwegian Property tvingas miljardsälja

AFFÄRER Nyemissionen på tre miljarder kronor räcker inte för att få ordning på Norwegian Propertys likviditetsproblem. Nu planerar bolaget försäljningar för nästan sex miljarder svenska kronor.
Publicerad den 24 Juni 2008

Försäljningen av Norwegian Propertys hotelljätte Norgani blåstes av. En nyemission ska inbringa nästan tre miljarder kronor och nu planerar bolaget också att sälja fastigheter för fem miljarder norska kronor - motsvarande 5,85 miljarder svenska kronor – för att stärka likviditeten i bolaget.

- Försäljningar av fastigheter för fem miljarder kronor över en krävs för att stärka vår egenkapitalsituation och för att minska bolagets skuld. Genom att sälja egendom frigör vi kapital som är nödvändigt för att stabilisera bolaget. Det nya kapitalet gör det möjligt att bestämma tempot i säljprocessen själv och inte bli pressade av köpare som vill spara pengar på att vi står med ryggen mot väggen, säger styrelseordförande Widar Salbuvik till Dagens Naeringsliv.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige