Image

Förbos vd slutar

Karriär Bostadsbolaget Förbos vd sedan 1996, Ulla Hamnlund-Eriksson, går i pension i samband med bolagets årsstämma i mars 2013. Rekryteringen av hennes efterträdare har inletts.
Publicerad den 8 November 2012

Ulla Hamnlund-Eriksson började sin tjänst på Förbo 1996 då förutsättningarna för de allmännyttiga bostadsbolagen precis hade dramatiskt förändrats. Det var svårt att hyra ut, nyproduktionen hade helt avstannat och kravet var att stärka bolagets ekonomi för att ge förutsättningar för att utveckla hyresrätten i kommunerna.
- Det har varit otroligt intressant och stimulerande att få driva utvecklingen av bolaget. Och framförallt är det väldigt roligt att arbeta med bostäder som betyder så mycket för människors vardag, säger Ulla Hamnlund-Eriksson.
Hon menar att det är svårt att lyfta fram någon enskild händelse som sammanfattar åren på Förbo, men det som hon är mest stolt över är utvecklingen i organisationen. Bolaget har idag en bovärdsroll som ansvarar för resultatet både vad gäller ekonomi som nöjda kunder.
- I och med det, har en förståelse för affärsmässighet och service spridit sig på ett naturligt sätt i hela organisationen. Med korta beslutsvägar erbjuder vi våra hyresgäster stora möjligheter att själva påverka sitt boende, det är viktigt både för dagens och morgondagens kunder.
- Det är också roligt att vi med en stabil ekonomi i botten kunnat få igång en regel-bunden nyproduktion och därmed bidrar till ägarkommunernas tillväxt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige