Image

Folksam köper på Kungsholmen

Transaktioner Folksam köper Lysbomben 6 på Kungsholmen i Stockholm till ett värde av knappt 550 miljoner kronor från fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim. Fastigheten är i dag uthyrd till Riksarkivet på ett 25-årigt hyresavtal.
Publicerad den 20 December 2016
Lars Johnsson. Bild: Folksam
Lars Johnsson.

Fastigheten Lysbomben 6 ligger på Kungsholmen och utgörs av cirka 15 500 kvadratmeter uthyrningsbar area, varav 6 000 kvadratmeter är kontor och 9 500 kvadratmeter är lager. Allt är uthyrt till Riksarkivet på ett 25-årigt hyresavtal.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att köpa den här unika fastigheten på Kungsholmen i Stockholm. Den har en helt nyrenoverad kontorsdel och en bra hyresgäst i form av Riksarkivet. Vi ser fastigheten som en samhällsfastighet och den har obligationslika egenskaper, vilket passar väl in i vårt engagemang för att värna om en långsiktigt trygg avkastning till kunderna, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Folksam tillträder som ägare till fastigheten från och med den 21 december.

Folksamgruppen äger idag fastigheter för närmare 25 miljarder kronor och har som ett mål att kraftigt öka fastighetstillgångarna under de närmaste åren.

Leimdörfer var rådgivare åt säljarna i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY