Image

Flera miljarduppdrag för Colliers-duo

Mipim På torsdagen lyste solen över mässbesökarna i Cannes. Två personer som den kanske lyste lite extra på var Colliers Internationals Dan Törnsten och Robert Treutiger. - Vi har möjliga köpuppdrag på 6-8 miljarder kronor med oss hem, säger Robert Treutiger.
Publicerad den 9 Mars 2012
Dan Törnsten och Robert Treutiger med varsin gedigen uppdragsportfölj i händerna. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Dan Törnsten och Robert Treutiger med varsin gedigen uppdragsportfölj i händerna. Foto: Nicklas Tollesson.

Det har varit ett intensivt Mipim för Colliers Internationals vd Dan Törnsten och den relativt nya transaktionschefen Robert Treutiger.
- Vi har avverkat ett 40-tal möten och har både en gedigen säljportfölj med oss hit, och skarpa köpleads på mellan 6 och 8 miljarder kronor med oss hem, säger Robert Treutiger.

Säljuppdragen de har med sig ner till Mipim har en total volym om cirka 1,5 miljarder kronor, varav cirka 600 miljoner kronor utgörs av bostäder i Stockholm och Malmö. Det är överhuvudtaget mycket fokus på bostäder bland uppdragen.

Dessutom har Dan Törnsten och Robert Treutiger alltså haft ett flertal givande möten med internationella investerare som kan leda till skarpa köpuppdrag på uppemot åtta miljarder kronor. Här handlar det om investeringar i framförallt Stockholm men även Göteborg.
- Det är en mycket stor chans att vi får in de här uppdragen, vi har en väldigt positiv känsla. Jag upplever överhuvudtaget de vi träffar som överlag positiva till att investera i Sverige, som upplevs som stabilt och säkert i ett ganska skakigt Europa, säger Dan Törnsten.

Båda rankar alltså årets Mipim högt, rent av topp tre av de mässor de deltagit på – Robert Treutiger gör i år sitt 13:e Mipim och Dan Törnsten sitt 8:e.
- Det är en fantastisk mötesplats, men man ska vara medveten om att man ändå lägger en hel del tid och pengar på att åka hit, så man ska sa seriöst på sitt besök här, säger Robert Treutiger.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige