Image

Flera miljarduppdrag för Colliers-duo

Mipim På torsdagen lyste solen över mässbesökarna i Cannes. Två personer som den kanske lyste lite extra på var Colliers Internationals Dan Törnsten och Robert Treutiger. - Vi har möjliga köpuppdrag på 6-8 miljarder kronor med oss hem, säger Robert Treutiger.
Publicerad den 9 Mars 2012
Dan Törnsten och Robert Treutiger med varsin gedigen uppdragsportfölj i händerna. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Dan Törnsten och Robert Treutiger med varsin gedigen uppdragsportfölj i händerna. Foto: Nicklas Tollesson.

Det har varit ett intensivt Mipim för Colliers Internationals vd Dan Törnsten och den relativt nya transaktionschefen Robert Treutiger.
- Vi har avverkat ett 40-tal möten och har både en gedigen säljportfölj med oss hit, och skarpa köpleads på mellan 6 och 8 miljarder kronor med oss hem, säger Robert Treutiger.

Säljuppdragen de har med sig ner till Mipim har en total volym om cirka 1,5 miljarder kronor, varav cirka 600 miljoner kronor utgörs av bostäder i Stockholm och Malmö. Det är överhuvudtaget mycket fokus på bostäder bland uppdragen.

Dessutom har Dan Törnsten och Robert Treutiger alltså haft ett flertal givande möten med internationella investerare som kan leda till skarpa köpuppdrag på uppemot åtta miljarder kronor. Här handlar det om investeringar i framförallt Stockholm men även Göteborg.
- Det är en mycket stor chans att vi får in de här uppdragen, vi har en väldigt positiv känsla. Jag upplever överhuvudtaget de vi träffar som överlag positiva till att investera i Sverige, som upplevs som stabilt och säkert i ett ganska skakigt Europa, säger Dan Törnsten.

Båda rankar alltså årets Mipim högt, rent av topp tre av de mässor de deltagit på – Robert Treutiger gör i år sitt 13:e Mipim och Dan Törnsten sitt 8:e.
- Det är en fantastisk mötesplats, men man ska vara medveten om att man ändå lägger en hel del tid och pengar på att åka hit, så man ska sa seriöst på sitt besök här, säger Robert Treutiger.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY