Image

Fabege investerar 944 miljoner i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Efter att Svenska Spel, Åhléns och övriga hyresgäster lämnat fastigheten Orgeln 7 i hjärtat av Sundbyberg har Fabege påbörjat ett större om- och tillbyggnadsprojektet. Investeringen uppgår till 944 miljoner kronor och beräknas vara klart sommaren 2018. Den nya byggnaden går under namnet Grand Central Sundbyberg.
Publicerad den 18 Oktober 2016
Grand Central i Sundbyberg. Bild: Fabege
Grand Central i Sundbyberg.

Byggnaden, som totalrenoveras, får fyra nya våningar och totalt cirka 36 000 kvadratmeter kontor- och butiksytor exklusive parkeringsplatser.

– Med Grand Central Sundbyberg skapar vi en attraktiv och modern produkt i allra bästa kommunikationsläge. Uthyrningsarbetet pågår för fullt och jag är övertygad om att vi kommer att teckna avtal i god tid innan fastigheten färdigställs, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.

Sundbyberg stad har långtgående planer på att gräva ner järnvägen och Grand Central väntas då bli en naturlig blickpunkt på det nya torget med plats för både restauranger, butiker och ett pulserande stadsliv.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige