Image
Fastigheten Påsen 1, med konceptnamnet Textiltorget.
Fastigheten Påsen 1, med konceptnamnet Textiltorget. Bild: Fabege

Fabege hyr ut 2 250 kvadratmeter på Textiltorget

Uthyrning Fabege har tecknat ett hyresavtal med Samhällsbyggnadskonsulten Bengt Dahlgren Stockholm AB om cirka 2 250 kvadratmeter i Hammarby Sjöstad. Tillträde planeras till den 31 januari 2025 och avtalet löper i sex år. Fastigheten Påsen 1, med konceptnamnet Textiltorget, renoveras varsamt och kommer att certifieras enligt BREEAM-SE Bespoke med nivå Excellent.
Publicerad den 6 Februari 2024
Terassen som kommer ha utsikt mot Hammarby Sjöstad. Bild: Fabege
Terassen som kommer ha utsikt mot Hammarby Sjöstad.

Bengt Dahlgren Stockholm tillträder de tre översta våningsplanen med tillgång till en egen terrass. Området sjuder idag av liv och rörelse tack vare det centrala läget i Hammarby Sjöstad, nära till spårbunden trafik vid både Mårtensdal och Gullmarsplan. Med den nya tunnelbanan på plats 2030 förbättras kommunikationerna ytterligare.
– Vi är glada över att Bengt Dahlgren väljer att flytta till vår fantastiska fastighet Textiltorget. Med den levande gatumiljön kommer människor inte bara att passera förbi, utan också stanna till för en morgonkaffe, shopping eller fika efter jobbet. Det är helt i linje med vår vision om att levandegöra området vid Virkesvägen, säger Linus Tillander, uthyrare på Fabege.

Fabege har genomgående varit måna om gestaltningen och bevarandet av detaljerna, samtidigt som byggnaden utvecklas för att möta hyresgästernas behov. Tillsammans med Tengbom Arkitekter skapas en unik karaktär som berikar hela det kreativa klustret i Hammarby Sjöstad.

– Vi är mycket glada över att kunna meddela att vi flyttar till nya lokaler och att vi stannar i Hammarby Sjöstad. Fabege är ett företag som delar våra värderingar kring teknik, hållbarhet och samhällsnytta, vilket gör samarbetet extra betydelsefullt för oss. Att vi dessutom får möjligheten att fortsätta vara verksamma i det område där vi redan trivs så bra är något vi värderar högt, säger Erik Bolander, vd på Bengt Dahlgren Stockholm AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige