Image

Estea köper i Norrtälje

Transaktioner Estea Sverigefastigheter 3 köper 4 733 kvadratmeter i Norrtälje.
Publicerad den 17 November 2016

Estea köper fastigheterna Orren 2 & 3 samt Förrådet 9.

Fastigheterna är uthyrda till verksamheter inom offentlig sektor.

Beräknade årliga hyresintäkter uppgår till cirka 8,5 miljoner kronor.

- Förvärvet av fastigheterna i Norrtälje kompletterar befintligt innehav i portföljen och vi är glada över att göra våra första förvärv i kommunen, säger David Ekberg, transaktionschef på Estea AB.

Säljare av Förrådet 9 är Centrum Fastigheter som har haft Nordier som rådgivare.

Fastigheten omfattar 3 200 kvadratmeter och hyrs ut till Lantmäteriet och Norrtälje kommun.

- Vi är glada över att överlåta en färdigförädlad fastighet till en fastighetsägare som Estea, vilka kommer fortsätta att förvalta fastigheten på bästa sätt, säger Magnus Fagerström, vd Centrum Fastigheter i Norrtälje.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY