Image
Höökshuset på Viared i Borås.
Höökshuset på Viared i Borås. Bild: Bockasjö

Estea köper av Bockasjö i Borås

Transaktioner Estea köper, via nystartade Estea Logistikfastigheter 4 AB, en logistikfastighet på 13 000 kvadratmeter av Bockasjö i Borås.
Publicerad den 3 Oktober 2013

Fastigheten Telfern 2 i Viared strax väster om Borås är fullt uthyrd till Hööks Hästsport.

Hyresdurationen uppgår till sju år och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 7,1 miljoner kronor.

- Vi fortsätter vår satsning på lager- och logistikfastigheter. Fastigheten är belägen i ett av Västsveriges mest intressanta logistikområden och förvärvet inkluderar en outnyttjad byggrätt vilket skapar en tydlig förädlingspotential. Vi har under de senaste tolv månaderna genomfört fastighetstransaktioner för cirka 700 miljoner kronor och vi har ett stort intresse från våra investerare. Vi tycker om lager- och logistiksegmentet och har för avsikt att växa vidare, säger David Ekberg, transaktionschef på Estea AB.

- I och med försäljningen av Höökshuset på Viared så koncentrerar vi vårt bestånd till större logistikfastigheter. Borås är alltjämt ett intressant område och har ett strategiskt bra läge geografiskt och med sin närhet till Göteborg och Nordeuropas största hamn, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY