Image
Marina Fritsche, vice vd för Wallenstam.
Marina Fritsche, vice vd för Wallenstam. Bild: Wallenstam

Essity hyr 2 300 kvadratmeter av Wallenstam

Uthyrning Essity hyr ytterligare 2 300 kvadratmeter lager i anslutning till sin anläggning Mölnlycke, totalt uppgår ytan efter utökningen till 15 600 kvadratmeter.
Publicerad den 13 Oktober 2020

Tillförhyrningen är en följd av omställningen till produktion av ansiktsmasker där Wallenstam och Essity gjorde en snabb omställning och anpassning av lokalen för att möjliggöra Essitys produktion av ansiktsmasker i Mölnlycke.
– Jag är stolt över den kraftansträngning som ett antal mycket skickliga och dedikerade kollegor i Mölnlyckefabriken gjorde under våren för att på kort tid utvidga produktionen till att innefatta medicinska ansiktsmasker, en produkt som det rådde brist på i samhället, säger Dragorad Vasic, fabrikschef på Essity.

Munskyddsproduktionen är uppe i 1,2 miljoner i veckan och teamet på Essity växer med ytterligare maskinoperatörer. Nu blir lokallösningen permanent och går över från att ha varit ett utlån från Wallenstam till en långsiktig uthyrning.
– Essitys hygien- och hälsoprodukter är kritiska beståndsdelar i kampen mot Covid-19 och vi arbetar intensivt för att tillhandahålla nödvändiga produkter för allmänheten, sjukhus, äldrevården och vårdhem. Den extra ytan är nödvändig för oss inte minst som lager, säger Dragorad Vasic.
– Vi är väldigt glada att vi kunde bistå Essity med förutsättningar för att snabbt ställa om i ett krisläge och låna ut lokalen för en viktig samhällsfunktion. Nu utvecklar vi samarbetet ytterligare genom att Essity gör detta till en mer långsiktig del av sin verksamhet och tillförhyr ny yta till sin tidigare anläggning, säger Marina Fritsche, vice vd för Wallenstam.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige