Image

EPGF öppnar igen

AFFÄRER Standard Life Investments, en av de största fastighetsfonderna i världen, tillkännager att den andra delen av bolagets European Property Growth Fund är fullt investerad efter att fonden investerat cirka 720 miljoner kronor, fördelat på fyra fastigheter, i Sverige och Belgien.
Publicerad den 14 Januari 2008

EPGF har köpt två retailfastigheter i Sverige, den ena belägen i Falun, den andra i Kungsbacka, 3 mil söder om Göteborg. Det två övriga objekten finns i Belgien, en nyligen moderniserad kontorsfastighet i Bryssels CBD och en industrifastighet i närheten av Antwerpen.

Eftersom denna del av fonden är fulltecknad, och fullt investerad består av 31 fastigheter i nio länder i Europa, inleder Standard Life Investments processen med att öppna en ny, tredje, del för investerare över hela världen. Det nuvarande värdet på hela fonden är totalt cirka 6,9 miljarder kronor.

- Med attraktiva driftnetton och stark efterfrågan från lokalsökare, är vi positivt inställda till utsikterna för ett antal fastighetsmarknader i Europa. I skenet av detta, och efter att ha konsulterat befintliga investerare, har vi tagit beslutet att skapa ytterligare en del som ska inhämta kapital för att finansiera nya fastighetsköp. Detta ger investerare möjlighet att få tillgång till en blandad fastighetsportfölj med fokus på framträdande europeiska städer, säger Will Fulton, vd för European Property Growth Fund hos Standard Life Investments.

European Property Growth Fund har haft en avkastning på 12,2 procent, netto, per år sedan lanseringen 2001. Senaste året, fram till september 2007, var fondens avkastning 19,4 procent, netto.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige