Image

Emporias takpark prisas

Event
Publicerad den 18 September 2013
Emporias takpark omfattar hela 27 000 kvadratmeter. Bild: Steen & Ström
Emporias takpark omfattar hela 27 000 kvadratmeter.

Takparken har en yta på 27 000 kvadratmeter och är tillgänglig för allmänheten alla veckans dagar. Förutom ett böljande tak med varierande växtlighet ger takparken en fantastisk utsikt över Öresund och Öresundsbron.

Juryns motivering:

”Takparken på köpcentret Emporia i Malmö är ett spännande exempel på hur gröna tak kan lyfta våra stadsmiljöer till nya höjder. Den visar upp en imponerande variation av gröna taklösningar som åstadkommits genom ett unikt samarbete mellan leverantörer, byggherre och arkitekter."

- Alltsedan Emporia öppnade i oktober förra året har vi fått mycket uppmärksamhet för vår takpark både i Sverige och internationellt. Detta pris visar också att stora byggnader såsom Emporia kan tillföra ytterligare mervärden förutom det de är byggda för säger Frederik Ekelund, Center Manager på Emporia.

Emporia ligger i Hyllie, Malmö, och ägs av Steen & Ström.

Scandinavian Green Roof Association är en ideell förening vars verksamhet är inriktad på att skaffa kunskap och sprida information och inspiration om gröna tak för att förbättra miljön i våra städer. Scandinavian Green Roof samordnar även utbildning och forskning kring gröna tak och gröna fasader. Scandinavian Green Roof driver också verksamheten på Augustenborgs Botaniska Takträdgård.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige