Image

Eklandia hyr ut i Aurora

Uthyrning Eklandia hyr ut 4 500 kvadratmeter i kontorshuset Aurora på Lindholmen till China-Euro Vehicle Technology AB, en del av Geelykoncernen. Därmed är 70 procent av ytorna i kontorshuset uthyrda.
Publicerad den 24 September 2013
Geely-koncernen flyttar in i Aurora på Lindholmen. Bild: Eklandia
Geely-koncernen flyttar in i Aurora på Lindholmen.

China-Euro Vehicle Technology etablerar nu ett forsknings- och utvecklingscenter med drygt 200 medarbetare på Lindholmen. Inflyttningen påbörjades i somras och kommer att ske successivt fram till början av 2014.

Kontorshuset Aurora är nyligen färdigställt och rymmer flexibla kontorslösningar om cirka 9 500 kvadratmeter i sex våningsplan. Aurora är byggt enligt Green Building med effektiv energianvändning.

– Tack vare flexibiliteten i kontorshuset Aurora har vi fått möjlighet att utforma våra lokaler efter våra egna behov. Vi är mycket nöjda med såväl resultatet som Eklandias stora engagemang med att tillmötesgå våra önskemål. Förutom att vi har fått en effektiv, stimulerande och attraktiv arbetsmiljö så är läget mitt i Lindholmen Science Park optimalt för oss och vår verksamhet givet den omfattande fordonskompetens som finns samlad i regionen, säger Mats Fägerhag, vd för China-Euro Vehicle Technology AB.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna CEVT som hyresgäster till Eklandia. Lindholmen Science Park är Göteborgs mest expansiva område och vi ser ett stort intresse från företag som erbjuder kvalificerade tjänster mot fordonsindustrin att etablera sig här, säger Hans Stridh, affärsområdeschef på Eklandia Fastighets AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige