Image

Einar Mattsson köper för nybyggnation

Transaktioner Einar Mattsson köper fastigheten Alphyddan 11 i Mariehäll – mellan Bromma och Sundbyberg – från Brostaden. Fastigheten ska rivas för att ge plats åt cirka 100 nya bostadsrättslägenheter.
Publicerad den 4 Februari 2013

– I och med förvärvet av Alphyddan utvidgar vi vårt engagemang i utvecklingen av området Mariehäll. Sedan tidigare har vi projekt i Annedal och intill Bällsta å, säger Per Jutner, vd på Einar Mattsson Projekt AB.

– Vår målsättning är att färdigställa 300 lägenheter under 2013. 150 av dem ska vara hyresrätter. Nu bidrar vi med 100 nya lägenheter i ett snabbväxande Stockholm, säger Per Jutner.

Projektet är planerat att byggstartas under hösten 2014, för att färdigställas under våren 2016.

På fastigheten finns i dag en byggnad utformad för kontor och lager, uppförd 1963. Den uthyrningsbara ytan omfattar 4 360 kvadratmeter och tomtarealen är på 4126 kvadratmeter. Byggnaden är i dag helt tomställd.

- Försäljningen ligger i linje med vår strategi att fastighetsbeståndet ständigt ska förädlas och utvecklas i syfte att öka vår tillväxt. Fastigheten är en vakant kontorsbyggnad som ligger i ett område som lämpar sig bättre för bostäder. Vi känner oss väldigt nöjda med att sälja till Einar Mattsson som kan utveckla den med ny användning till bostäder, säger Anders Nilsson, vd för Fastighets AB Brostaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige