Image

Ehrlén slutar – här är efterträdaren

Karriär Peter Wågström tar över som vd och koncernchef för NCC-koncernen i samband med årsstämman 13 april 2011. Olle Ehrlén går i pension under 2011.
Publicerad den 20 December 2010
Peter Wågström blir ny vd och koncernchef för NCC. Bild: Eddie Ekberg Bild: Eddie Ekberg
Peter Wågström blir ny vd och koncernchef för NCC. Bild: Eddie Ekberg

Olle Ehrlén, som fyller 62 år under 2011, tillträdde som vd och koncernchef för NCC i februari 2007 och kom då från rollen som affärsområdeschef för NCC Construction Sweden. Han går nu i pension efter 38 år i företaget.

- NCC är igenom lågkonjunkturen, vi ser tillväxtmöjligheter och har en strategi för att stärka NCC:s konkurrenskraft i Norden. Det är ett lämpligt tillfälle för mig att lämna över stafettpinnen till en yngre kraft och det är extra roligt att det blev till en intern kandidat, säger Olle Ehrlén.

- Jag vill tacka Olle Ehrlén för det fantastiska arbete han gjort under de fyra år som han varit vd i NCC. Han har lett NCC genom en av de tuffaste tiderna i bolagets historia, med finanskris och djup lågkonjunktur. Samtidigt har bolaget utvecklats från att ha sämre avkastning än konkurrenterna till att bli ett av de bättre, säger Tomas Billing, styrelseordförande i NCC.

Peter Wågström, 46, är i dag affärsområdeschef för NCC Housing, NCC:s verksamhet för boendeutveckling.

- Med Peter Wågström som verkställande direktör får NCC en erfaren ledare som har stort kundfokus och är en duktig affärsman. Peter Wågström har arbetat med bygg och fastigheter i hela sitt yrkesverksamma liv. Styrelsen är övertygad om att Peter Wågström är rätt person att driva NCC vidare enligt den fastlagda strategin, säger Tomas Billing.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige