Image
Vd Sofia Wäborg och Lulu Gylleneiden, affärsutvecklingschef.
Vd Sofia Wäborg och Lulu Gylleneiden, affärsutvecklingschef. Bild: Easy Depot

Easy Depot expanderar – köper mark i Uppsala

Transaktioner Fastighetsbolaget Easy Depot fortsätter sin expansion med ytterligare ett markförvärv. Med starka ägare i ryggen där bland annat Doxa, som nyligen köpte upp Serneke, investerat i bolaget, köper man nu mark i Uppsala. Där ska man bygga sin Business Park för småföretagare. En satsning som kan generera 84 arbetstillfällen i kommunen.
Publicerad den 15 December 2023

Easy Depot har förvärvat fastigheten Husbyborg 17:3 i det nya industriområdet Librobäck, Uppsala. Markköpet är en del av företagets expansionsplan att bygga och långsiktigt äga 100-150 Business Parks inom tio år från starten. Easy Depot har fått stor uppmärksamhet för sitt koncept och fortsätter expandera på en annars sval fastighetsmarknad. Bolagets första investeringsrunda övertecknades när bland annat Doxa, som nyligen köpte upp Serneke och som har Greg Dingizian och Erik Selin på ägarlistan, investerade i Easy Depot.

– Vi är trygga i vår expansionsplan och att etablera oss i Uppsala är ett naturligt steg i denna plan. Vi är övertygade om att vårt koncept kommer att bidra positivt till det lokala näringslivet där vi ska skapa co-working för småföretagare med lagerbehov genom våra Business Parks, säger Lulu Gylleneiden, affärsutvecklingschef på Easy Depot.

På den 5 024 kvadratmeter stora tomten planeras 21 moderna lokaler, vilket beräknas generera 84 arbetstillfällen.

– Vi är glada över att Easy Depot väljer Uppsala för sin expansion. Deras närvaro kommer inte bara att berika vårt näringsliv utan även skapa viktiga arbetstillfällen, säger Annakarin Hovstadius, projektledare på Uppsala kommun

Easy Depot bygger alla sina Business Parks med en klimatkalkyl som grund där man ska vara klimatneutrala till 2030. Utöver klimatneutralitet satsar man också på hållbara konstruktionsval, solceller på taken och laddstolpar på parkeringen, samtidigt som stort fokus läggs på grönområden och göra platsen attraktiv för människor som rör sig där.

– Easy Depot sticker ut i fastighetsbranschen även genom att erbjuda korta kontraktstider på tre månader och ligga i framkant med digitala lösningar som innebär att hyresgäster öppnar dörrar, bokar konferensrum, kopplar på tilläggstjänster och ser sina fakturor via mobilen, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot

Förutom projektet i Uppsala förbereder Easy Depot för byggstarten av sin Business Park i Rosersberg utanför Stockholm, där spaden sätts i marken i början av 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige