Image
Slättös vd Johan Karlsson.
Slättös vd Johan Karlsson. Bild: Slättö

Duo från Evolv Property blir nya partners i Slättö Förvaltning

Bolag Slättö Förvaltning, Slättö Core Plus AB och Evolv Property AB offentliggör idag att parterna tecknat avtal om en serie transaktioner vilka resulterar i att Slättö Core+ blir ensam ägare av det fastighetsbestånd parterna gemensamt byggt upp, samtidigt som entreprenörerna bakom Evolv, Lars Axelsson och Viktor Tennström, blir Partners i Slättö.
Publicerad den 12 November 2021

Slättö och Evolv har samarbetat sedan 2016 och gemensamt förvärvat och utvecklat fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om sammanlagt tre miljarder kronor fördelat på ett femtiotal transaktioner inom segmenten logistik-, lager-, och verksamhetslokaler. Därtill innehåller portföljen projektfastigheter omfattande 400 000 kvadratmeter befintliga och förväntade framtida byggrätter med ett färdigutvecklat värde om cirka fem miljarder kronor.

Projektfastigheterna, som kommer utvecklas av Evolv, inkluderar bland annat Klinga Logistikpark och Herstadberg Logistic Hub i Norrköping.
Genom en serie transaktioner blir Slättö Core+ ensam ägare av den tidigare gemensamt ägda fastighetsportföljen. Samtidigt övergår Evolvs team om sju personer med kompetens inom transaktion, fastighetsutveckling och fastighetsförvaltning till Slättö, där grundarna Lars Axelsson och Viktor Tennström även blir Partners.
– Jag har känt Lars och Viktor i tio år och har arbetat intensivt och nära dem de senaste fem med fina resultat. Att integrera våra verksamheter fullt ut har funnits på min agenda något år och att välkomna dem som nya partners med deras affärgenererande kapacitet känns jättebra och helt i linje med Slättös långsiktiga mål. Evolv kommer leva kvar som varumärke och investeringstema precis som tidigare, men nu breddas Lars och Viktors fokus till att företräda Slättö i affärer inom deras segment i hela Norden, säger Johan Karlsson, grundare och v för Slättö.
– De senaste fem åren har vi haft fullt fokus på att växa vår fastighetsportfölj i Sverige. Det har skett genom kontinuerliga förvärv och genom aktiv förvaltning och projektutveckling. Johan och teamet inom Slättö är snabbfotade, affärsdrivna, har ett fantastiskt nätverk och har varit en drömpartner för oss. Att välkomnas till Slättö känns oerhört inspirerande. Nu är vi redo att bredda vårt fokus till övriga nordiska länder och hoppas att snart vara redo att kommunicera vår första affär i Finland, säger Lars Axelsson, grundare och vd för Evolv.

Om Slättö Förvaltning
Slättö är en partnerägd förvaltare av alternativa investeringsfonder med fokus på investeringar inom nordiska fastigheter.

Om Evolv
Evolv arbetar med förvärv, nyproduktion, utveckling och förvaltning av kommersiella fastigheter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige