Image
Fastighetssveriges Nicklas Tollesson vann guld på både 800 och 1500 meter i M40-klassen på veteran-SM i friidrott i helgen.
Fastighetssveriges Nicklas Tollesson vann guld på både 800 och 1500 meter i M40-klassen på veteran-SM i friidrott i helgen. Bild: Rutger Arnhult

Dubbla SM-guld till Fastighetssveriges reporter

Sverige Fastighetssveriges Nicklas Tollesson hade en lyckad helg när veteran-SM i friidrott avgjordes i Borås i helgen. Två starter blev två guld – framför ögonen på fotbollslegendarer och fastighetsprofiler.
Publicerad den 6 Februari 2017
Mia Arnhult, vd för M2 Gruppen tog ett silver och ett brons vid veteran-SM i friidrott i helgen. Bild: Rutger Arnhult
Mia Arnhult, vd för M2 Gruppen tog ett silver och ett brons vid veteran-SM i friidrott i helgen. Klöverns Rutger Arnhult i 1500-metersloppet. En fjärdeplats blev det till slut, trots strul med de nyinköpta spikskorna, som "fastnade i golvet", enligt Rutger. Bild: Nicklas Tollesson
Klöverns Rutger Arnhult i 1500-metersloppet. En fjärdeplats blev det till slut, trots strul med de nyinköpta spikskorna, som "fastnade i golvet", enligt Rutger.

Nicklas Tollesson tog hem både 1500 och 800 meter i klassen M40.

- Det är mina två första individuella SM-medaljer. Jag är särskilt nöjd med 800-metersloppet där jag inte lockades med i startrusningen utan höll igen och kunde lägga in en skön långspurt på slutet och vinna med några tiondelar. Ganska oväntat och fantastiskt kul, säger Tollesson.

Segertiden på 800 meter, 2.05,65, innebär ett prydligt distriktsrekord för 40-åringar för Nicklas Tollesson, som tävlar för den bohuslänska klubben Hälle IF.

Fastighetssveriges chefredaktör Eddie Ekberg kommenterar:
- Väldigt roligt för Nicklas, han är verkligen värd de här framgångarna. Det är också bra för hans självförtroende; Nicklas har känts en aning stukad ända sedan Ola Serneke fullständigt förnedrade honom i vår skidutmaning på Prioritet Serneke Arena i samband med Lokalmarknadsdagen 2015.

Den svenska fastighetsbranschens i särklass främsta löparpar skördade också framgångar i Ryahallen i helgen. M2 Gruppens vd Mia Arnhult tog silver på 800 och brons på 1500 meter i klassen kvinnor 45 år med tiderna 2.44,07 och 5.38,07.

Maken Rutger – till vardags vd och storägare i Klövern och en av Sveriges bästa 50-åriga maratonlöpare – var egentligen tänkt att vara chaufför för Mia, men han bestämde sig i sista stund för att delta. Det blev två fjärdeplatser, med tiderna 4.47,40 på 1500 meter och 2.20,59 på 800. Imponerande av Arnhult, som aldrig hade tävlat på så korta distanser tidigare.

Annars var det fotbollslegendaren Kennet Andersson som drog till sig mest uppmärksamhet under VSM-helgen. Hjälten från 1994-VM har nu, precis som Rutger Arnhult, hunnit bli 50 år och gör nu en nysatsning på friidrott. Han visade att han har kvar spänsten och vann både längd- och höjdhopp i M50, och tog dessutom ett brons på 60 meter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige