Image
Handelsbanken öppnar nytt på Borganäsvägen i centrala Borlänge.
Handelsbanken öppnar nytt på Borganäsvägen i centrala Borlänge. Bild: Diös

Diös utvecklar för Handelsbankens satsning i centrala Borlänge

Uthyrning I november tar Handelsbanken plats i ett nytt, modernt bankkontor hos fastighetsägaren Diös på Borganäsvägen i centrala Borlänge. Hela verksamheten kommer att samlas på ett våningsplan som omvandlas till attraktiv kontorsyta anpassad för rådgivning och nätverkande för Handelsbankens kunder.
Publicerad den 29 Juni 2023

Handelsbanken är en av de största bankerna i Norden med kontor i b.la. Sverige, Norge, UK och Nederländerna. Kontoret i Borlänge är Handelsbankens tionde största i Sverige sett till antalet kunder, och det är till stor del tack vare det som banken nu väljer att satsa på Borganäsvägen. I samband med flytten växer Handelsbanken med en nystartad enhet – ett bolåneteam – för verksamhetsområdet Dalarna och Gävleborg.
– I och med flytten till vårt nya kontor kommer vi att kunna erbjuda en ännu bättre miljö för våra kunder att möta bankens medarbetare i. Vi vill vara nära kunden, oavsett om det gäller digitala eller fysiska arenor. En viktig del i det är att erbjuda en högkvalitativ och tillgänglig mötesplats för de som väljer att besöka oss på plats. Det är inte varje dag man flyttar ett bankkontor och vi är oerhört glada och förväntansfulla inför att få börja arbeta i våra nya lokaler, säger Henrik Bergenström, kontorschef, Handelsbanken.
– Vi hälsar Handelsbanken varmt välkomna till oss. Vi delar en tydlig vision kring utvecklingen av kontoret vilket gör detta till en inspirerande process. För oss är det viktigt med rätt hyresgäst i rätt lokal och i rätt läge, och i detta fall känner vi båda att vi uppnått en riktig toppmatchning. Huset är beläget i ett fantastiskt läge i city med Högskolan Dalarnas blivande campus intill och centralstationen ett stenkast bort. Nu ser vi fram emot att lämna över nyckeln i november, säger Tobias Norestrand, kommersiell förvaltare, Diös Borlänge.

Diös och Handelsbanken har tecknat ett grönt hyresavtal för det nya kontoret. Genom att teckna ett grönt hyresavtal sätter hyresvärd och hyresgäst ramarna för gemensamma insatser som ska bidra till minskad miljöpåverkan och energianvändning i den yta som omfattas av kontraktet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige