Image

Diös tecknar tioårigt avtal med Wayne´s Coffee i Gävle

Uthyrning Den 1 december flyttar Wayne´s Coffee in i 566 kvadratmeter hyresgästanpassade lokaler i affärshuset Konvaljen i centrala Gävle. Kontraktsvärdet på det tioåriga hyresavtalet är cirka 12 miljoner kronor.
Publicerad den 30 September 2015

Wayne´s Coffee hyr idag en lokal på övre plan i samma fastighet. Från och med den 1 december flyttar de ner sin verksamhet i helt nyrenoverande lokaler på hörnet Drottninggatan/Norra Kungsgatan.

– Flytten av Wayne´s Coffee frigör möjligheten att vidareutveckla butiksytor i fastigheten, både på övre plan samt i källarplanet där Åhléns idag har sin verksamhet. Deras nya lokal ligger på ett av de bästa lägena i centrala Gävle och vi ser många fördelar med att ha en verksamhet som är en naturlig mötesplats med generösa öppettider. Det nya läget är också ett led i vår strävan att bidra till en levande stadskärna, säger Anders Hedström, chef för Diös Fastigheters affärsområde Gävleborg.

– Vi på Wayne’s Coffee är mycket glada att flytta ett av våra caféer i Gävle till stadens bästa läge! Här kan vi erbjuda våra gäster en fantastisk caféupplevelse i en mysig miljö som landets första och enda Krav-märkta cafékedja. Denna flytt är ett viktigt steg i vår mycket starka expansion där vi planerar att dubbla antalet caféer inom fem år, säger Mats Hörnell, Sverigechef och vice vd för Wayne’s Coffee.

Fastigheten är en del av Diös Fastigheters eco-pilotprojekt där bolaget investerar under ett antal år för att minska energiförbrukningen. Målet är att certifiera fastigheten enligt Green Building 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige