Image
Diös köper fastigheten Djurläkaren 13 i Östersund.
Diös köper fastigheten Djurläkaren 13 i Östersund.

Diös köper för 170 miljoner

Transaktioner Diös förvärvar en central fastighet om cirka 16 000 kvadratmeter i Östersund och en fastighet i centrala Sollefteå om cirka 5 500 kvadratmeter. Säljare är Norells Fastighetsförvaltning. Tillträde sker första kvartalet 2022.
Publicerad den 9 December 2021

Fastigheten i Östersund består av kontor, bostäder och urban service. Fastigheten i Sollefteå innehåller bostäder och urban service. Det årliga hyresvärdet uppgår till cirka 19 miljoner kronor, uthyrningsgraden till cirka 90 procent och den genomsnittliga kontraktslängden är cirka tre år. Av köpeskillingen erhåller säljaren cirka 6 procent genom överlåtelse av Diös egna återköpta aktier. Transaktionen redovisas under det första kvartalet 2022.

– Vi fortsätter att förvärva fastigheter med starkt kassaflöde och utvecklingspotential. Fastigheten i Östersund stärker vår närvaro i centrum och kompletterar vårt bestånd och hyresgästerbjudande. Vi ser goda möjligheter att utveckla fastigheten för befintliga och nya hyresgäster samt att uppgradera bostäder, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige