Image
Diös växer i Sundsvall.
Diös växer i Sundsvall. Bild: Diös

Diös köper anrik fastighet i centrala Sundsvall

Transaktioner Diös stärker sin position i Sundsvall och förvärvar en fastighet innehållande hotell och bostäder i centrum. Fastighetsvärdet uppgår till 177 miljoner kronor och säljare är Moströms Fastighet AB. Tillträde sker 15 september 2022.
Publicerad den 20 Juli 2022

Fastigheten är belägen i Stenstan i centrala Sundsvall, som är under stark utveckling. I närheten ligger även nya resecentrum och Diös satsning på Köpmangatan med 46 nya lägenheter. Byggnaden, som är från slutet av 1920-talet, är i mycket gott skick och har genom åren restaurerats och rustats upp. Största hyresgäst är Nordic Choice Hotels, genom Clarion Collection Hotel Grand, med ett hyresavtal på 15 år från 1 september 2022. Hyresvärdet uppgår till 11,6 miljoner kronor. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas under det tredje kvartalet 2022.
– Det händer mycket i Sundsvall och det finns många spännande tillväxtplaner för Stenstan. Vi ser fram emot ett utökat samarbete med Nordic Choice Hotels samt att förvalta och utveckla en fastighet som många lägger märke till tack vare den vackra byggnaden, säger Henrik Sjöstrand, transaktionsansvarig, Diös.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige