Image
Storgatan i Umeå.
Storgatan i Umeå. Bild: Diös

Diös får Metria som ny hyresgäst i centrala Umeå

Uthyrning Fastighetsägaren Diös och teknikbolaget Metria har tecknat ett hyresavtal om 540 kvadratmeter kontorsyta i MVG-gallerian i centrala Umeå. Inflyttning i kontoret, som blir beläget på Storgatan, beräknas ske 1 april 2024.
Publicerad den 25 Januari 2024

Diös och Metria har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att partnerna tillsammans sätter ramarna för gemensamma insatser som ska bidra till minskad miljöpåverkan och energianvändning i den yta som omfattas av kontraktet.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Metria som ny hyresgäst hos oss. Utifrån deras behov och önskemål är såväl kontoret som läget en riktig fullträff. Här får de rätt förutsättningar att skapa en identitetsstark mötesplats där de kan utvecklas långsiktigt, säger David Nygren, uthyrare, Diös Umeå.

Metria AB är ett teknikföretag specialiserat på geografiska informationssystem, GIS- och fjärranalys, kart- och fastighetstjänster och geografiska analyser. Bolaget har huvudkontor i Stockholm och lokala kontor i Gävle, Luleå och Umeå. Flytten till Storgatan i centrala Umeå föranleds av ett ökat behov av lokaler som främjar ett mer flexibelt arbetssätt.

– Våra medarbetare har en varierad vardag med arbete både på kontoret och från hemmet. Vi är glada över samarbetet med Diös som varit lyhörda för våra önskemål, säger Jenny Odeblom, utvecklingschef på Metria i Umeå.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige