Image

Diös certifierar yrkesarbetare till fastighetstekniker

Bolag Under hösten kommer Diös att satsa på sin driftsorganisation genom att certifiera alla yrkesarbetare till fastighetstekniker.
Publicerad den 5 September 2017

Det blir en intensiv utbildningshöst inom ramen för Diös Academy och i samarbete med Fastighetsbranschens utbildningsnämnd. Syftet är att ytterligare kompetenshöja och utveckla yrkeskåren och därmed också öka kvaliteten av drift, skötsel och servicegraden till hyresgästerna.  

Diös blir först ut som fastighetsbolag att certifiera hela driftsorganisationen till fastighetstekniker enligt branschstandard. Utbildningen och certifieringen görs i samarbete med Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd, som under en femårsperiod arbetat fram en standard för branschvalidering kallad Faval.

– Att utveckla vår driftsorganisation är ett naturligt steg för att ytterligare stärka våra hyresgästrelationer och att eftersträva positionen som marknadsledande inom vår strategi för stadsutveckling, säger Henrik Lundmark, fastighetschef på Diös Fastigheter.

– Validering genom Faval är en unik möjlighet att synliggöra och utveckla den kompetens som finns och därmed hela organisationen. Genom den individuella valideringen som nu Diös genomför kan direkta kompetenshöjande kurser och aktiviteter erbjudas. Jag kommer att följa Diös utveckling med stort intresse, säger Lena Nyquist, verksamhetschef på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige