Image
Robert Dicksons stiftelse bygger i Majorna. Hampus Magnusson drog första skruven.
Robert Dicksons stiftelse bygger i Majorna. Hampus Magnusson drog första skruven. Bild: Robert Dicksons stiftelse

Dickson bygger nytt i Majorna

Bygg/Arkitektur Robert Dicksons stiftelse inledde på fredagen byggnationen av 52 hyreslägenheter på Amiralitetsgatan 19 i Majorna, Göteborg.
Publicerad den 28 September 2020

Det byggs ett hus med tegelfasad och tre verksamhetslokaler som sammanbinder byggnaderna. Det kommer smälta in bra i stadsbilden.

Hampus Magnusson, kommunalråd med ansvar för stadsutveckling, var med och drog den första skruven. – Det här blir ett fantastiskt fint tillskott i populära Majorna. Det blir vackra bostäder i tegel med sadeltak. Här byggs lägenheter med låg hyra där poliser, sjuksköterskor och lärare kan flytta in. Precis som Robert Dickson ville; bostäder för arbetande göteborgare.

– Stiftelsen expanderar fortsatt starkt i Göteborg. Huset som byggs kommer komplettera vårt bestånd i Majorna på ett bra sätt. Fastighetsbeståndet här är stiftelsens största och vi har stor efterfrågan på lägenheter. Majorna är ett av stiftelsens populäraste områden bland de 20 000 köande, säger Mikael Jansson, vd för Robert Dicksons stiftelse.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY