Image

Detaljplanen för Pallas Tower i Borås klar

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för det planerade 33 våningar höga bostadshuset Pallas Tower i Borås centrum har nu godkänts, antagits och vunnit laga kraft. I byggnaden planeras för cirka 130 bostäder av varierande storlek.
Publicerad den 25 Augusti 2017

Pallas Tower samägs av Cernera Fastigheter och Järngrinden.

Byggnaden kommer med sina drygt 100 meter att bli den högsta bostadsbyggnaden i Borås och bland de högsta i Sverige. Just nu pågår projektering av huset för fullt. Bland annat ser man över utformningen av lägenheter och tekniska lösningar.

– Som det ser ut nu tänker vi oss 33 våningar, inklusive takvåningen. Det är en speciell byggnad, både ur ett bostadsperspektiv och som en symbol för staden, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef för Järngrinden.

– Det känns skönt att detaljplanen är klar. Vi räknar med att kunna starta försäljningen av bostäderna kring årsskiftet och om allt går enligt plan förväntar vi oss byggstart någon gång under andra eller tredje kvartalet 2018. Intresset är så här
långt mycket stort, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

Till projektet Pallas hör också Pallashuset – en intilliggande centrumgalleria som i det närmaste står klar. Samtliga handelsytor i fastigheten har under två års tid renoverats och utvecklats för att resultera i en modern galleria om 11 000 kvm i två plan. Även parkeringsanläggningen med närmare 400 parkeringsplatser har renoverats. I byggnaden finns också en nybyggd kontorsdel på cirka 2 500 kvm och på husets tak har 40 bostadsrätter med utsikt över Borås centrala delar byggts och sålts.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir SBB:s storsatsning på äldreboenden: "Ska förvärva mer i Norden"

Bolag SBB sätter nytt ambitiöst mål för sina äldreboenden: dubbla volymen inom två år. För att leda den utvecklingen utses Magnus Edlund till chef för affärsutveckling av äldreboenden. För Fastighetssverige berättar han om sin nya tjänst, den ambitiösa målsättningen, var man tittar på förvärv och möjligheterna att kliva in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY