Image

De får rita nya Tyresö Centrum

Bygg/Arkitektur Tyresö kommun har sedan några år tillbaka tagit ett helhetsgrepp för förnyelse och upprustning av Tyresö centrum. I arbetet ingår bland annat att skapa ett nytt centrumtorg och en stadspark. Efter ett parallellt uppdrag har Tyresö nu valt att gå vidare med Temas förslag.
Publicerad den 11 Juni 2013
Tyresö Centrum. Bild: Tema
Tyresö Centrum.

I februari 2013 blev Tema som ett av tre företag inbjudna av stadsbyggnadskontoret i Tyresö att komma med gestaltningsidéer för torget och parken.

I Temas förslag skapas ett parktorg och en finpark - en ny mötesplats som länkar samman centrumet med dalgången. En bärande gestaltningsidé är att ta hand om dagvattnet på ett hållbart sätt, som dessutom är attraktivt för både människor och djur.

Tema föreslår en blågrön struktur bestående av träd, häckar och perennplanteringar.
Dagvattnet synliggörs genom öppna rännor och renande våtmark/raingarden.

Projektet startar omgående med programarbete för parken, som följs av projektering för generalentreprenad under hösten 2013.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige