Image

Datum för Tribona-flytt klart

Bolag I dag godkände Northern Logistic Propertys extrainsatta bolagsstämma namnbytet till Tribona, och flytten från Oslobörsen till Stockholmsbörsen. Första handelsdag på Stockholmsbörsen blir omkring 21 maj.
Publicerad den 26 Februari 2013

– Sedan grundandet 2006 har vi utvecklats till ett lokalt närvarande fastighetsbolag med en organisation och huvudkontor i vår hemmamarknad Sverige. Det nya namnet Tribona reflekterar vår svenska identitet bättre, är lätt att uttala och associerar till strategiskt belägna logistikpunkter samt vikten av att finnas på rätt plats med rätt produkter, säger Peter Strand, vd på Tribona.

Tribona är Sveriges största fastighetsbolag med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter. Tillgångarna består av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, 19 i Sverige och främst inom det geografiska området "den nordiska triangeln", samt en i Köpenhamn. Bolaget har utvecklats till ett lokalt närvarande fastighetsbolag med en växande förvaltningsportfölj och har sedan 2010 en helt svensk organisation i Lund som hanterar alla strategiska delar som fastighetsförvaltning, projektledning och ekonomi.

Med den planerade flytten av notering till Sverige blir Tribona ett helsvenskt företag. Därmed inkluderas Tribona i ett större sammanhang av börsnoterade bolag verksamma på en större fastighetsmarknad och börs. Noteringen förväntas också öka intresset för bolaget, såväl från ett investerar-, marknads- och finansiellt perspektiv.

– Vi har en mycket spännande tid framför oss, säger Peter Strand vd på Tribona. Vi konkurrerar inom det nischade området logistikfastigheter och ska växa i Sverige, och vårt namnbyte liksom den planerade flytten av notering till Sverige är ett led i detta, fortsätter Peter Strand.

Det nya bolagsnamnet Tribona ASA kommer att användas i Oslobörsens system så snart detta har blivit registrerat i Foretaksregisteret. Fusionen av Tribona ASA och det helägda svenska dotterbolaget Tribona AB. kommer att slutföras vid registrering hos Bolagsverket, vilket förmodas äga rum omkring den 14 maj 2013. Första handelsdag på NASDAQ OMX Stockholm antas bli omkring den 21 maj 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Chefsekonomen: "Ytterligare motvind väntar fastighetssektorn"

Ekonomi/Finansiering Den långsamma nergången av inflationen talar för att det dröjer till nästa sommar innan Riksbanken trappar ner räntan, detta enligt Handelsbankens nya konjunkturrapport som släpptes i förra veckan. Chefsekonomen Christina Nyman berättar för Fastighetssverige vad det betyder för fastighetssektorn och de problemen som bolagen redan brottas med.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige