Image

Cornerstone köper Åhlénshuset i Malmö

Transaktioner Cornerstone Real Estate Advisers köper Åhléns City-fastigheten i centrala Malmö från Vencom och Rockspring Property Investment Managers för 365 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Januari 2016

Efter avdrag för latent skatt blir köpeskillingen 356 miljoner kronor.

Förvärvet sker genom Cornerstone Pan-European Core Fund och blir ett tillskott till Cornerstones befintliga innehav i Nordic Retail Fund där bland annat Galleria Center Syd norr om Malmö ingår.

Fastigheten - Gyllenstjärna 36 - är belägen på Södergatan 15 och är i 3 plan, med 6 423 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Till detta kommer en betydande byggrätt för handel och kontor.

- Under investeringsperioden har vi tagit ett stort steg framåt i förberedelserna för att realisera planerna för en expansion av fastigheten, säger Thorsten Slytå, director, Vencom.

- Efter närmare fyra års innehav av fastigheten lämnar vi nu över ansvaret till Cornerstone, som kommer att kunna ta fastigheten vidare in i nästa utvecklingssteg, säger Johan A. Gustafsson, ordförande, Vencom.

- Denna transaktion visar på vår förmåga att hitta och genomföra intressanta investeringar för våra kunder. Genom att dra nytta av vårt lokala team och vår expertis inom handelsfastigheter tror vi att vi har möjlighet att ytterligare utveckla fastigheten från den starka position den har i marknaden idag, säger Martin Kjellstrom, transaction manager på Cornerstone.

- I och med detta förvärv så ökar Cornerstone sin närvaro i Malmö, vilken vi tycker är en av Norra Europas mest intressanta städer med dess strategiska läge i Öresundsregionen och starka koppling till Köpenhamn. Vi ser även fram emot att bygga vidare på vårt goda samarbete med Åhléns som vi har i andra fastigheter idag, säger Kristina Johnson, förvaltningschef på Cornerstone i Sverige.

Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling fungerade som rådgivare till säljarna i
transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd:n med sektorns vassaste penna – här är det bästa vd-ordet i årsredovisningarna

Bolag Fyra fullmatade sidor med enkelt förklarad fakta om det egna bolaget, spot on-analyser av marknaden och personliga åsikter om diskriminering i styrelsesammansättningen – allt skrivet med väldigt genomtänkta och exakta formuleringar: Här är det briljanta vd-ordet som alla borde läsa. "Vad det gäller frågor om sexuell läggning med mera tillhör dessa, enligt min mening, privatlivet och som begreppet indikerar angår dessa frågor ingen, allra minst en bolagsstämma eller styrelsekolleger."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY