Image

Cornerstone investerar i Västerås

Bygg/Arkitektur Cornerstone investerar genom Nordic Retail Fund 200 miljoner kronor i fastigheterna Skrapan och Sigma.
Publicerad den 4 September 2013

I Skrapan har avtal skrivits med kommunen om sammanlagt 6 800 kvadratmeter. Dessa avser Expectrum – ett utvecklingscentrum för teknikföretag, innovatörer, forskare och skolelever – och Wijkmanska gymnasiet som erbjuder teknikutbildning för framtidens industri.

Det finns stora synergieffekter att lokalisera skolan i anslutning till Expectrum.
Expectrum öppnar våren 2014 och Wijkmanska hösten 2014. Dessutom genomgår First Hotel Plaza i Skrapan en omfattande renovering som beräknas vara klar hösten 2014, vilket gör hotellet till ett modernt förstaklasshotell.

Sigma genomgår just nu en fullständig renovering och ombyggnation. Samtliga butiker i gatuplanet kommer att få egna entréer mot gator och torg. Övre plan kommer att innehålla nattklubb, kontor och friskvård, projektet beräknas vara klart våren 2015.
PQ projektledning är projektledare för båda projekten. Below arkitekter arbetar med Sigma och Archus med Skrapan. Aros Bygg är byggentreprenör för Sigma.

- Vi på Cornerstone är glada att genom dessa två projekt få bidra till att profilera två fastigheter i Västerås som starka varumärken för kommunen och innerstaden, säger Cornerstones vd Mikael Igelström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige