Image

Corem utökar i Halmstad

Transaktioner Corem utökar fastighetsbeståndet i Region Syd genom förvärv av fastigheten Fyllinge 20:403 i Halmstad. Den uthyrbara area är cirka 14 500 kvadratmeter, varav merparten utgörs av lager, och total markareal är drygt 35 000 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd på ett tioårigt avtal och totalt hyresvärde är cirka 6,7 miljoner kronor per år.
Publicerad den 31 Mars 2017
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Affären görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 82 miljoner kronor. Fastigheten tillträds 30 mars.

– Vi gjorde vårt första förvärv i Halmstad 2013 och har sedan dess på kort tid etablerat oss som en av de största aktörerna i vårt lokalsegment på orten. I och med det här förvärvet äger och förvaltar vi närmare 100 000 kvadratmeter i Halmstad. Fastigheten och läget kompletterar vårt befintliga bestånd på ett mycket bra sätt, säger Eva Landén, vd för Corem.

Säljare är en egenanvändare. Colliers International var säljarens rådgivare vid försäljningen.

– Vi är stolta över att få förtroendet att göra den här typen av affärer för egenanvändare. I många fall, så även här, är det ett stort beslut att avyttra sin fastighet och vi glada att kunna bidra med kvalificerad rådgivning för bolagens bästa, säger Robert Treutiger, transaktionsansvarig på Colliers.

Advokatfirman Allié har varit säljarens legala rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY