Image

Corem utökar i Halmstad

Transaktioner Corem utökar fastighetsbeståndet i Region Syd genom förvärv av fastigheten Fyllinge 20:403 i Halmstad. Den uthyrbara area är cirka 14 500 kvadratmeter, varav merparten utgörs av lager, och total markareal är drygt 35 000 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd på ett tioårigt avtal och totalt hyresvärde är cirka 6,7 miljoner kronor per år.
Publicerad den 31 Mars 2017
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Affären görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 82 miljoner kronor. Fastigheten tillträds 30 mars.

– Vi gjorde vårt första förvärv i Halmstad 2013 och har sedan dess på kort tid etablerat oss som en av de största aktörerna i vårt lokalsegment på orten. I och med det här förvärvet äger och förvaltar vi närmare 100 000 kvadratmeter i Halmstad. Fastigheten och läget kompletterar vårt befintliga bestånd på ett mycket bra sätt, säger Eva Landén, vd för Corem.

Säljare är en egenanvändare. Colliers International var säljarens rådgivare vid försäljningen.

– Vi är stolta över att få förtroendet att göra den här typen av affärer för egenanvändare. I många fall, så även här, är det ett stort beslut att avyttra sin fastighet och vi glada att kunna bidra med kvalificerad rådgivning för bolagens bästa, säger Robert Treutiger, transaktionsansvarig på Colliers.

Advokatfirman Allié har varit säljarens legala rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige