Image

Corem och JM i byggsamarbete i Lund

Bygg Corem Property Group AB och JM AB har tecknat ett samarbetsavtal för att ta fram nya bostadsbyggrätter på området Vipemöllan i Lund. JM kommer efter lagakraftvunnen detaljplan att förvärva byggrätterna av Corem.
Publicerad den 14 Juni 2012

Strax öster om Lunds centrum ligger området Vipemöllan med en uppvuxen parkmiljö som redan har kompletterats med viss bostadsbebyggelse.

Corem äger en del av området Vipemöllan och har i en studie undersökt möjligheterna till bostadsexploatering. I konkurrens med andra aktörer har JM valts för att driva projektet.

- Vi ser att området har en unik potential med sin gröna miljö och det ska bli spännande att se hur en erkänd bostadsexploatör som JM kan tillvarata detta. Totalt är det cirka 400 till 500 lägenheter som bör kunna byggas, säger Jerker Holmgren, fastighetschef på Corem.

Arbetet med en ny detaljplan kommer att påbörjas snarast möjligt i samarbete med Lunds kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Weiss rankar de politiska partiernas bostadspolitik

Sverige Veidekkes Lennart Weiss är en av landets mest profilerade bostadsdebattörer: Gammal socialdemokrat, men när han nu rankar partiernas bostadspolitik hamnar hans parti långt ner. Här är hela Lennart Weiss ranking.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY