Image
Eva Landén, vd för Corem.
Eva Landén, vd för Corem. Bild: Corem

Corem köper för 140 miljoner i Jönköping

Transaktioner Corem förvärvar fastigheten Jönköping Hedenstorp 2:41 i Jönköping. Förvärvet är Corems första i industriområdet Hedenstorp.
Publicerad den 8 Juli 2020

På fastigheten finns två nyligen uppförda, moderna lager- och logistikanläggningar. Den uthyrbara arean uppgår till cirka 10 500 kvadratmeter och uthyrningsgraden är 85 procent med en återstående kontraktslängd om 8,5 år.

Säljare är Theofils Invest AB, som har haft Relier som rådgivare.

Jönköping är en av Corems prioriterade orter och bolaget äger sedan tidigare 20 fastigheter i Jönköping, om totalt 77 000 kvadratmeter uthyrbar area.
– Förvärvet innebär att vi etablerar oss i en ny del av staden. Hedenstorp industriområde är ett expansivt område som har bra kommunikationer med närhet till Riksväg 40 och Jönköping Airport, säger Corems vd Eva Landén.

Förvärvet görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 140 miljoner kronor. Planerad tillträdesdag är den 1 december 2020.

– Försäljningen av fastigheten är ett led i vår strategi, där vi skapar förutsättningar för att via förvärv fortsätta utveckla Theofils Invest, säger Thomas Nilsson, vd för Theofils Invest AB.

Corems legala rådgivare i samband med förvärvet var Walthon Advokater.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Jacob Bruzelius om nya uppdraget: "Påfrestande miljö där konflikter kan uppstå"

Karriär Jacob Bruzelius, tidigare vd för Coperate Finance på Catella Sverige, blir istället Head of Debt Capital Markets med fokus på utveckling inom skuldrådgivning och omstruktureringar utifrån rådande marknadsläge. För Fastighetssverige berättar han om vilka skillnader han ser från finanskrisen och situationen idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige