Image

Corem hyr ut 8 600 kvadratmeter i Borås

Uthyrning Hornbach blir första hyresgäst i det nya handelsområde i Borås som Corem utvecklar.
Publicerad den 7 Juli 2017

Corem har tecknat ett hyresavtal med Hornbach på fastigheten Skruven 3 i Borås, där Corem utvecklar ett nytt handelsområde för butiker inom yrkeshandeln. Hyreskontraktet är långsiktigt med en första avtalsperiod om tio år. Den nya byggnaden, som blir 8 600 kvadratmeter stor, beräknas stå klar för inflyttning under andra halvåret 2018. Entreprenör i uppförandet av byggnaden är Wästbygg AB.  

– Vi ser med stor tillförsikt fram emot att få öppna i Borås och tror att vårt koncept är passande för Sjuhäradsbygden. Även det geografiska läget är idealiskt med enkel tillgänglighet från riksväg 40, säger Andreas Larsson, marknadschef på Hornbach.

– Det är mycket glädjande att få välkomna Hornbach som hyresgäst, och vi ser nu fram emot ett långt och givande samarbete tillsammans. Den satsning på yrkeshandel Corem inleder i Borås är spännande, och att ha Hornbach med redan från avstampet ser vi som en mycket positiv start, säger Eva Landén, vd för Corem.

Handelsområdet, där Hornbach är första hyresgäst, kommer bestå av butiker i varierande storlek, där större verksamheter och mindre, mer specialiserade yrkesbutiker som delar samma kundgrupp, kan dra nytta av att vara belägna nära varandra. Färdigutbyggt beräknas området innehålla närmare 20 000 kvadratmeter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige