Image

Corem tecknar nytt i Katrineholm och Borås

Uthyrning Corem har tecknat ett 20-årigt avtal med Landstinget Sörmland om 1 700 kvadratmeter i Katrineholm. Corem har även tecknat ett tioårigt avtal med Bevego om 2 550 kvadratmeter i Borås.
Publicerad den 20 September 2017
Annons
Image
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

I Katrineholm flyttar Nävertorps vårdcentral in i Ericssons gamla lokaler på Västgötagatan. Inflyttningen är beräknad att ske under sommaren 2018.

- Vi ser fram emot att vara del i den långsiktiga satsning som Landstinget Sörmland gör i Katrineholm, och att utveckla vår fastighet Rådmannen 3. Vi ser en potential i fastigheten och dess läge i Katrineholm, där Landstingets etablering är ett bra kvitto på detta, säger Eva Landén, vd på Corem.

- De nya lokalerna ger oss helt andra möjligheter att driva en bra primärvård utifrån dagens efterfrågan och behov, där allt får plats under samma tak, säger Aina Nilsson, chef för division primärvård på Landstinget Sörmland.

Corem har även tecknat ett hyresavtal med Bevego på fastigheten Skruven 3 i Borås, där Corem utvecklar ett nytt handelsområde för butiker inom yrkeshandeln. Hyreskontraktet löper över 10 år och har ett kontraktsvärde om cirka 22 miljoner kronor. Den nya byggnaden om cirka 2 550 kvadratmeter beräknas klar för inflyttning under hösten 2018.
Bevego är ett av landets ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation och ingår i den världsomspännande byggmaterialkoncernen Saint-Gobain.

Entreprenadavtal har också tecknats med Wästbygg AB avseende uppförandet av byggnad och markområden.

Skruven 3 är fördelaktigt placerad intill riksväg 40, där Bevego nu blir andra hyresgäst vid sidan av Hornbach i handelsområdet som är inriktat mot yrkeshandeln. När området är färdigutbyggt beräknas det omfatta närmare 20 000 kvadratmeter, med butikslokaler i varierande storlek. Stor hänsyn kommer tas till områdets logistik för att underlätta såväl för kundflöden som varutransporter.

- Att bara någon månad efter tecknandet med vår första hyresgäst kunna presentera ännu en stor aktör som hyresgäst känns väldigt positivt. Det stärker vår tilltro till satsningen på handelsområden för yrkesbutiker och att nu även få välkomna Bevego ser vi som en mycket spännande start, säger Eva Landén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY