Image

Corem tecknar nytt i Katrineholm och Borås

Uthyrning Corem har tecknat ett 20-årigt avtal med Landstinget Sörmland om 1 700 kvadratmeter i Katrineholm. Corem har även tecknat ett tioårigt avtal med Bevego om 2 550 kvadratmeter i Borås.
Publicerad den 20 September 2017
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

I Katrineholm flyttar Nävertorps vårdcentral in i Ericssons gamla lokaler på Västgötagatan. Inflyttningen är beräknad att ske under sommaren 2018.

- Vi ser fram emot att vara del i den långsiktiga satsning som Landstinget Sörmland gör i Katrineholm, och att utveckla vår fastighet Rådmannen 3. Vi ser en potential i fastigheten och dess läge i Katrineholm, där Landstingets etablering är ett bra kvitto på detta, säger Eva Landén, vd på Corem.

- De nya lokalerna ger oss helt andra möjligheter att driva en bra primärvård utifrån dagens efterfrågan och behov, där allt får plats under samma tak, säger Aina Nilsson, chef för division primärvård på Landstinget Sörmland.

Corem har även tecknat ett hyresavtal med Bevego på fastigheten Skruven 3 i Borås, där Corem utvecklar ett nytt handelsområde för butiker inom yrkeshandeln. Hyreskontraktet löper över 10 år och har ett kontraktsvärde om cirka 22 miljoner kronor. Den nya byggnaden om cirka 2 550 kvadratmeter beräknas klar för inflyttning under hösten 2018.
Bevego är ett av landets ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation och ingår i den världsomspännande byggmaterialkoncernen Saint-Gobain.

Entreprenadavtal har också tecknats med Wästbygg AB avseende uppförandet av byggnad och markområden.

Skruven 3 är fördelaktigt placerad intill riksväg 40, där Bevego nu blir andra hyresgäst vid sidan av Hornbach i handelsområdet som är inriktat mot yrkeshandeln. När området är färdigutbyggt beräknas det omfatta närmare 20 000 kvadratmeter, med butikslokaler i varierande storlek. Stor hänsyn kommer tas till områdets logistik för att underlätta såväl för kundflöden som varutransporter.

- Att bara någon månad efter tecknandet med vår första hyresgäst kunna presentera ännu en stor aktör som hyresgäst känns väldigt positivt. Det stärker vår tilltro till satsningen på handelsområden för yrkesbutiker och att nu även få välkomna Bevego ser vi som en mycket spännande start, säger Eva Landén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige