Image
Coop vill bygga livsmedelsbutik med en tennishall på taket.
Coop vill bygga livsmedelsbutik med en tennishall på taket. Bild: Coop

Coop Fastigheter bygger butik med tennishall på taket

Bygg/Arkitektur På en obebyggd tomt strax öster om Tumba Centrum, bredvid Willys vill Coop Fastigheter bygga en fastighet med livsmedelsbutik i markplanet och tennishall och exempelvis ett gym på taket.
Publicerad den 28 Augusti 2014

Sammanlagt planerar Coop för 10?000 kvadratmeter. Det blir en modern byggnad med fasad i stål och glas mot Huddingevägen.

Coop vill etablera en stor matbutik på cirka 3 700 kvadratmeter som tillsammans med de övriga verksamheterna får väldigt bra tillgänglighet genom sitt centrala läge i Tumba - buss, tåg, bil, cykel och dessutom gångavstånd för många.

I Botkyrka är många tennishallar i behov av antingen utbyggnad eller upprustning. Tumba Tennisklubb skrev i förra veckan på ett 15-årigt hyresavtal med Coop Fastigheter. I den 4 200 kvadratmeter stora lokalen blir det förutom fyra vanliga tennisbanor också två paddeltennisbanor, bland de första i Sverige. Paddeltennis kan beskrivas som en kombination av tennis och squash. Utöver butik och tennishall kan fastigheten också att innehålla exempelvis ett 1700 kvadratmeter stort gym. Verksamheterna i fastigheten innebär att det kommer att vara folk på platsen större delen av dygnet.

Överskottsvärmen från Coop-butiken ska värma upp både tennishall och gym vilket är bra för miljön men det är också en kostnadseffektiv lösning. Fastigheten ska klassas enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad.

Kommunens tjänstemän har sagt ja till planen och på tisdagen sa även samhällsbyggnadsnämnden ja till att ställa ut detaljplanen. Den väntas ställas ut i höst och vinna laga kraft kring årsskiftet. Öppning är planerad hösten 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY