Image

Trianon tecknar tolvårigt hyresavtal med Coop

Uthyrning Trianon har tecknat nytt hyresavtal med Coop Sverige Fastigheter AB om uthyrning av cirka 3 000 kvadratmeter för dagligvaruhandel i fastigheten Häggen 13 vid Värnhemstorget i Malmö.


Coop Fastigheter väljer Allianceplus

Bolag Coop och Allianceplus har tecknat ett serviceavtal som omfattar alla Coops 665 butiker i Sverige samt Coops kontor och lager.


Newsec får stort förvaltningsuppdrag

Bolag Newsec får ett förvaltningsuppdrag omfattande cirka 225 000 kvadratmeter.


Coop Fastigheter säljer mark i Nyköping

Transaktioner Coop Fastigheter säljer 4 200 kvadratmeter mark i Nyköping.


Coop Fastigheter säljer Kungälvsprojektet

Transaktioner Coop Fastigheter säljer sitt utvecklingsprojekt i Kongahälla i Kungälv, norr om Göteborg till Adapta Fastigheter. Projektet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter handel och kommer bland annat att innehålla en stor Coop-butik.


Jula köper byggrätt
för etablering i Nyköping

Bygg/Arkitektur Julakoncernens fastighetsbolag G & K Blanks Fastigheter går in och köper en byggrätt i Nyköping av Coop Fastigheter. Syftet med köpet är att etablera Jula på orten.


Vd-skifte på Coop Fastigheter

Karriär I linje med den renodlingsprocess som inleddes 2013 av KF-koncernen kommer en översyn av Coop Fastigheter att göras. I samband med översynen lämnar Bernt-Olof Gustavsson vd-rollen.


Första butik med bergvärme invigs

Energi/miljö I dag invigs Coop Gamletull i Halmstad – den första butiken som blir självförsörjande på värme.


Kilenkrysset köper tillbaka Solberga

Transaktioner År 2008 sålde Kilenkrysset 50 procent av Solberga köpcentrum i Strängnäs till Coop Fastigheter. Nu köper Kilenkrysset Coops del igen.


Handelsbodarna delas upp

Transaktioner Sedan 2009 har Coop Fastigheter och SPP tillsammans drivit Handelsbodarna i Sverige Fastighets AB. Nu delar Coop och SPP upp Handelsbodarnas bestånd – värt 700 miljoner kronor – mellan sig. En fastighet undantas i affären.


Coop köper i Falun – planerar nybygge

Transaktioner Coop Fastigheter köper en fastighet i Falun och planerar att bygga en ny Coop-butik på cirka 3 000 kvadratmeter.


Tengbom utformar nytt koncept i Tumba

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Coop Fastigheter har Tengbom arkitekter tagit fram ett nytt koncept som kombinerar matbutik med tennishall och gym. Den moderna stora byggnaden ligger centralt i Tumba och beräknas bli klar hösten 2016.


Coop vill bygga livsmedelsbutik med en tennishall på taket.

Coop Fastigheter bygger butik med tennishall på taket

Bygg/Arkitektur På en obebyggd tomt strax öster om Tumba Centrum, bredvid Willys vill Coop Fastigheter bygga en fastighet med livsmedelsbutik i markplanet och tennishall och exempelvis ett gym på taket.


TAM Retail rekryterar från KF Fastigheter

Karriär TAM Retail har rekryterat Henrik Hallberg som konsult och projektledare. Han kommer närmast från KF Fastigheter.


Coop bygger för XXL i Gävle

Bygg/Arkitektur Sport- och vildmarkskedjan XXL etablerar sig i Valbo Köpstad som ägs av Coop Fastigheter – före detta KF Fastigheter – tillsammans med Konsum Gävleborg. Butiken, som ska stå klar under första halvåret 2015, kommer att vara på totalt 4 000 kvadratmeter.


KF blir Coop

Bolag KF Fastigheter bytte i går namn till Coop Fastigheter.