Image

Tar tillbaka sitt gamla namn

Bolag KF Fastigheter bytte förra året namn till Coop Fastigheter. Nu byter bolaget namn igen – till KF Fastigheter.
Publicerad den 4 September 2015
Helena Liljedahl. Bild: Coop Fastigheter
Helena Liljedahl.

Kooperativa Förbundets fastighetsbolag byter namn från Coop Fastigheter till det nygamla namnet KF Fastigheter AB. Namnbytet förtydligar fastighetsbolagets hemvist inom koncernen och namnet är historiskt väl inarbetat inom fastighetsbranschen.

– Det känns naturligt att ägaren till bolaget och fastighetsinnehavet speglas i bolagets namn, säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter.

Namnändringen sker per den 7 september. KF Fastigheter förvaltar idag en fastighetsportfölj med ett marknadsvärde runt två miljarder kronor.
I linje med den renodlingsprocess som inleddes av KF-koncernen under 2013 kommer fastighetsbeståndet att över tid avyttras i en strukturerad process.

– Parallellt med avyttringsprocessen har vi fullt fokus på att arbeta med affärsutveckling av vårt befintliga fastighetsbestånd, säger Helena Liljedahl.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY