Image

Coop köper i Falun – planerar nybygge

Transaktioner Coop Fastigheter köper en fastighet i Falun och planerar att bygga en ny Coop-butik på cirka 3 000 kvadratmeter.
Publicerad den 2 December 2014

Coop Fastigheter köper fastigheten Gruvbron av Dala Demokraten/Mitt Media.

Fastigheten ligger i ett av Falu kommuns bästa handelslägen med direkt anslutning till Hanröleden (E16) som är en av Faluns mest trafikerade leder. Leden är även matarled för Borlänge, Rättvik samt Faluns centrum. I dag har Coop endast en butik i Falun, Coop Konsum Kvarnberget.

På fastigheten planeras en ny Coop-butik på cirka 3 000 kvadratmeter. Ambitionen är att den ska certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Guld. I dagsläget medger detaljplanen handel, men inte livsmedel.

Coop Fastigheters ambition är att tillsammans med Falu kommun omgående starta en detaljplaneändring. När planen ändrats rivs befintlig byggnad och byggnationen av den nya Coopbutiken påbörjas. Till dess är tanken att byggnaden hyrs ut för annan verksamhet i befintligt skick.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY