Image

Vd-skifte på Coop Fastigheter

Karriär I linje med den renodlingsprocess som inleddes 2013 av KF-koncernen kommer en översyn av Coop Fastigheter att göras. I samband med översynen har Helena Liljedahl utsetts till ny vd för Coop Fastigheter.
Publicerad den 17 April 2015
Helena Liljedahl. Bild: Coop Fastigheter
Helena Liljedahl.

– Det har varit intensiva, lärorika och roliga år tillsammans med fantastiska medarbetare på Coop Fastigheter. Men inför den stundande översynen och kommande förändringar har jag valt att lämna över stafettpinnen, säger Bernt-Olof Gustavsson.
Helena Liljedahl har tidigare varit vd för Coop Butiksfastigheter.

– Det ska bli spännande att leda Coop Fastigheter in i en ny fas. När det gäller planen för avyttringen av fastighetsbeståndet så ligger den kvar som tidigare. Vi prioriterar att göra kloka och värdeskapande affärer i en strukturerad process, säger Helena Liljedahl.

Bernt-Olof Gustavsson kommer dock att fortsatt vara kvar som rådgivare till Coop Fastigheter, men som konsult.

Översynen av Coop Fastigheter syftar dels till att anpassa verksamheten efter de ambitioner som KF har när det gäller fastighetsinnehav, dels efter de behov som Coop Sverige har när det gäller utveckling av butiksnätet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY