Image

Coop Fastigheter säljer Kungälvsprojektet

Transaktioner Coop Fastigheter säljer sitt utvecklingsprojekt i Kongahälla i Kungälv, norr om Göteborg till Adapta Fastigheter. Projektet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter handel och kommer bland annat att innehålla en stor Coop-butik.
Publicerad den 25 Juni 2015

Handelsprojektet är en del i ett större utvecklingsprojekt invid E6:an. Med omkring 900 bostäder, varierad handel och grönområden är Kongahälla det största nybyggnadsprojektet i Kungälv i modern tid.

- Försäljningen av projektet ligger i linje med den renodlingsprocess av KF-koncernen som påbörjades 2013. Koncernen ska över tid avyttra de verksamheter eller tillgångar som inte är direkt kopplade till Coops kärnverksamhet, det vill säga dagligvaruhandel. Det viktigaste är dock att vi gör det vi hela tiden velat, nämligen etablera en ny Coop-butik i Kungälv, säger Helena Liljedahl, vd på Coop Fastigheter.

Planerad byggstart för handelsplatsen är våren 2016, men redan nu pågår omfattande markarbeten på platsen.

- Det viktigaste för oss är att utbudet i handelsanläggningen blir så bra att Kungälvsborna stannar och handlar sina varor där. Ambitionen är att hitta ett utbud som för att man kan handla allt man behöver på hemmaplan, säger Per Thörnqvist på Adapta Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY