Image
Anders Nilsson.

Stendörren hyr ut till Myrorna

Uthyrning Stendörren Fastigheter AB har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med Myrorna avseende lokaler i fastigheten Tegelbruket 1 i Botkyrka. Lokalerna som är på 5 000 kvadratmeter anpassas nu för verksamheten med butik, produktion och kontor. Inflyttning planeras i slutet av 2022.


Titania har i flera år arbetat med projektet Prästviken i Botkyrka.

Titania: Stor detaljplan i Botkyrka antagen

Bolag Kommunfullmäktige i Botkyrka kommun antog den 24 maj 2022 detaljplanen för projektet Prästviken. Detaljplanen omfattar drygt 55 000 kvadratmeter BTA totalt bestående av över 500 bostäder, förskola, LSS-boende samt centrumverksamhet. Detaljplaneområdet ligger cirka 500 meter från Norsborgs tunnelbanestation.


Götenehus köper mark för radhusbyggande i Botkyrka.

Götenehus köper mark för radhusområde i Botkyrka

Transaktioner Genom avtal med Peab har Götenehus förvärvat mark i kvarteret Flygstationen 1 i Rikstens friluftsstad i Tullinge, Botkyrka kommun. Här kommer 43 radhus och parhus i bostadsrättsform att byggas.


NCC renoverar i Fittja.

NCC renoverar ytterligare 480 lägenheter i Botkyrka

Bolag NCC ska på uppdrag av Botkyrkabyggen renovera 480 lägenheter i Fittja, söder om Stockholm. Projektet är ett nytt delprojekt inom ramen för NCC:s strategiska partnerskap med Botkyrkabyggen och ordervärdet uppgår till cirka 140 miljoner kronor.


Titania säljer i Botkyrka.

Titania säljer i Botkyrka

Transaktioner Titania har sålt fastigheten Lärpojken 4 i Eriksbergs industriområde i Botkyrka kommun.


Klartecken för detaljplan och nya bostäder i Tumba skog.

Klartecken för nya bostäder i Tumba skog

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för ett nytt bostadsområde i Tumba Skog, Botkyrka, har nu vunnit laga kraft. Den avser omkring 500–700 nya bostäder och SHH:s målsättning är att området ska bebyggas med både bostads- och hyresrätter samt äldreboende.


Götenehus bygger åt SHH Bostad.

Götenehus bygger bostäder åt SHH Bostad

Bygg/Arkitektur I Riksten i Botkyrka kommun kommer SHH att uppföra 54 bostäder i Brf Kaptenen. Nu står det klart att det blir Götenehus som får uppdraget att bygga bostäderna.


Eva Landén.

Corem köper i södra Stockholm

Transaktioner Corem fortsätter att expandera i södra Stockholm genom förvärv av fyra lager- och industrifastigheter med uthyrbar area om sammanlagt cirka 4 250 kvadratmeter.


Visionsbild över stadsdelen Tamarinden i Örebro.

Kommunerna som visar vägen till klimatsmart stadsplanering

Energi/miljö Örebro, Umeå och Botkyrka har valts ut som föregångare när det gäller att jobba med stadsplanering som minskar påverkan på klimatet. Nu ska de dela sina erfarenheter med fyra andra kommuner i Sverige och inom ett nätverk i Europa.


Stora Bostadsdagen
Chris Österlund.

Stora Bostadsdagen: Bostadsförvaltning i utsatta områden

Stora Bostadsdagen Få vd:ar brinner för social hållbarhet på samma sätt som Botkyrkabyggens Chris Österlund. Missa inte henne på Stora Bostadsdagen den 12 februari. På fredag stänger anmälan.


Mikael Nicander.

Stendörren köper i Botkyrka

Transaktioner Stendörren har ingått avtal med Skyttbrink Förvaltning AB om förvärv av fastigheten Botkyrka, Skyttbrink 15 via ett bolagsförvärv.


Fastighetsmarknadsdagen Stockholm
Chris Österlund.

Fastighetsmarknadsdagen Förvaltning: Trygghetsskapande fastighetsförvaltning

Fastighetsmarknadsdagen Förvaltning Kommunala Botkyrkabyggen har inlett en storsatsning på trygghetsfrågorna – målet är att Fittja, Alby och Norsborg år 2025 ska kunna strykas från Polisens lista över särskilt utsatta områden. Vd:n och initiativtagaren Chris Österlund berättar mer om hur detta ska gå till på Stockholm Waterfront den 27 november.


Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen.

Trygghet nyckeln till värdeökning för Botkyrkabyggen

Bostäder Botkyrkabyggen är inne på en resa mot att öka trygghet och lyfta status på sina bostadsområden. I förlängningen ska detta också öka värdet på deras fastighetsbestånd. Botkyrkabyggens vd Chris Österlund berättar hur de jobbar för att nå målen.


Fastighetskvinnan
Botkyrkabyggens vd Chris Österlund kommer till seminariet Fastighetskvinnan den 4 september.

Fastighetskvinnan – Profilen: Chris Österlund

Fastighetskvinnan Botkyrkabyggens vd Chris Österlund har uppmärksammats för sitt arbete med social hållbarhet och ökad jämställdhet, inte minst med fokus på kvinnor med utländsk härkomst. Missa inte Chris Österlund på Grand Hotel i Stockholm nästa onsdag.


De 135 modulerna monterades på åtta dagar.

Tillfällig skola monterades på åtta dagar – nu klart för inflyttning

Bygg/Arkitektur Medan den nya Falkbergsskolan i Botkyrka byggs kommer de 400 eleverna att undervisas i lokaler från Expandia Moduler. Den tillfälliga skolan består av 135 moduler som monterades på åtta dagar.


Botkyrkabyggen öppnar cold spots i värmeböljan.

Botkyrkabyggen öppnar "cold spots"

Bolag Det kommunala bolaget har förberett sig inför årets värmebölja.


Mikael Nicander.

Kommunfullmäktige i Botkyrka antar detaljplan för Stendörren

Bygg/Arkitektur Botkyrka kommunfullmäktige har antagit en ny detaljplan som medger byggnation av cirka 800 lägenheter, kvarterscentrum samt lagerhotell på Stendörrens fastighet Tegelbruket 1 i Botkyrka.


Misha Moeremans d’Emaus SHH Bostad säljer mark till Botkyrkabyggen, med Chris Österlund som vd.

SHH säljer mark i Tumba Skog till Botkyrkabyggen

Bygg/Arkitektur SHH Bostad AB:s intressebolag SHH Landbolaget AB säljer cirka en tredjedel av markområdet i Tumba Skog till Botkyrkabyggen som nu planerar för cirka 200–250 hyresrätter.


White och In 3 Prenör ritar och bygger Botkyrkas nya kommunhus

Bygg/Arkitektur I tätt samarbete med byggföretaget In 3 Prenör och Botkyrka kommun kommer White att skapa Botkyrkas nya kommunhus, placerat intill Xenter på Utbildningsvägen i Tumba. Byggnaden rymmer arbetsplatser för drygt 800 medarbetare på 14 400 kvadratmeter lokalyta.


Nya bostäder till Tumba Skog

Bostäder Detaljplanen för ett nytt bostadsområde i Tumba Skog, Botkyrka, har nu antagits av kommunfullmäktige i Botkyrka kommun. Totalt omfattar det nya bostadsområdet cirka 500-700 bostäder i olika upplåtelseformer.