Image
Stora Bostadsdagen hålls i Spegelsalen på Grand Hotel på onsdag.
Stora Bostadsdagen hålls i Spegelsalen på Grand Hotel på onsdag. Bild: Axel Ohlsson

Stora Bostadsdagen – anmälan stänger i dag!

Stora Bostadsdagen Analys, nyproduktion, bostadspolitik – och nya trender och inspiration. Där är blocken för Stora Bostadsdagen som hålls på Grand Hotel i Stockholm på onsdag. I kväll stänger anmälan.
Publicerad den 7 Februari 2020

På onsdag, den 12 februari, hålls Stora Bostadsdagen på Grand Hotel i Stockholm – ett heldagsseminarium om läget på den svenska bostadsmarknaden och marknaden för bostadsfastigheter.

Du anmäler dig till seminariet här, senast i kväll.

Dagen inleds med ett analysblock där Nordeas Annika Winsth analyserar makroläget och Savills Peter Wiman analyserar marknaden för bostadsfastigheter och byggrätter.

Före lunch blir det ett nyproduktionsblock där Niklas Rollgard från Mäklarsamfundet går igenom det krångliga juridiska läget när det gäller ingångna förhandsavtal – vad betyder de avgöranden som har kommit? Hans analys följs av en panel där de ledande bostadsrättsutvecklarna ger sin syn på läget.

Efter lunch blir det fokus på bostadspolitik. Tyréns Simon gör en genomgång av internationella erfarenheter av åtgärder för att få in svaga grupper på bostadsmarknaden. Bostadsmarknadsexperten Maria Pleiborn ger sin bild av hur vi kan skapa en fungerande marknad (och varför det ta inte görs) och blocket avslutas med ett samtal mellan Miljöpartiets bostadspolitiska talesperson Emma Hult och Linda Jonsson, som nyligen lämnade Veidekke för att bli politiskt sakkunnig när det gäller bostadspolitik för Moderaterna.

I sista blocket berättar Colives grundare Katarina Liljestam Beyer om den nya boendeformen och möjligheterna och utmaningarna med detta, och dagen avslutas med en – förhoppningsvis öppenhjärtig – intervju med Jacob Karlsson, som på tio år tillsammans med Erik Selin har förvandlat två miljoner kronor till nästan sex miljarder genom det nyligen noterade succéföretaget K-Fastigheter.

Vi får även lyssna på Botkyrkabyggens vd Chris Österlund som diskuterar social hållbarhet i praktiken i utsatta områden och SBAB:s chefsekonom Robert Boije som analyserar bostadsmarknaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Bostadsdagen STHLM 2022

Var: Grand Hôtel, Stockholm (Vinterträdgården, ingång från Stallgatan)

När: 13 oktober, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.
(Anmälan är bindande)


Investeringar i bostadsfastigheter har länge varit en av de säkraste investeringarna i fastighetssektorn. Men hur ser läget ut framåt i det nya klimatet med inflation och stigande räntor? Vad händer med nyproduktionsmarknaden och yielderna? Hur formas bostadspolitiken efter valet? Kort sagt; vart är bostadsmarknaden på väg?
Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Partners:
Film från tidigare event:

Mer från Fastighetssverige