Image

Stora Bostadsdagen Stockholm - 30 September 2021

30 september 2021

Kris eller möjlighet? Eller både och? Vart är bostadsmarknaden på väg? Vad händer med nyproduktionsmarknaden, yielderna, bostadspolitiken och ränteutvecklingen? Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.


Programpunkter presenteras löpande  håll utkik!

Vart är världen på väg?

Ränteutveckling, handelskonflikter, inflationsskräck - och en pandemi som ett stort grått osäkerhetsmoln som hänger tungt över all världens marknader. Hur mår världen i september 2021? Och vart är den på väg? 
Mattias Persson, chefsekonom, Swedbank

Analys – privatbostadsmarknaden
I pandemins spår skapades – ett bostadsrally utan dess like… Låga räntor, börsuppgång och ett ökat fokus på hemmet har lett till ett bostadsrally vi aldrig sett förut – och det händer i skuggan av en pandemi. Vad är det som har hänt och varför? Vad har vi att vänta oss framöver?
Tor Borg, analyschef, Byggfakta och CityMark Analys

Analys – marknaden för bostadsfastigheter och byggrätter
Bostäder ses som en trygg hamn för fastighetsinvesteringar och yielderna har krupit allt lägre. Hur ser det ut framöver? Hur ser trenderna på marknaden ut?
Peter Wiman, ansvarig för analys och fastighetsvärdering, EY

”Marknadshyror” – i praktiken?
Under stor dramatik föll regeringen i juni på frågan om fri hyressättning i nyproduktion. Hur det blir nu är högst ovisst. Men vad innebär fri hyressättning i nyproduktion i praktiken? Är det ett första steg mot marknadshyror även i befintligt bestånd. Här rätas frågetecknen ut.
Ted Lindqvist, vd, Evidensgruppen

Hållbarhetstrender för dagen
   
Att bygga energisnålt är en hygienfaktor i dag – nu pratas det mer grön finansiering, gröna aktier, återbruk, socialt ansvar, antikorruption och så vidare. Vad står högst upp på agendorna? Aktörer från olika delar av branschen delar med sig.
Cecilia Holmström, vd, ÅWL Arkitekter
Magnus Ulanermiljöchef, HSB
Karina Antin, hållbarhetschef, K2A Knaust & Andersson Fastigheter
Johan Gerklev, hållbarhetschef, Skanska

Den norska utmanaren
Obos är Norges största bostadsutvecklare. Nu gör den medlemsägda aktören en storsatsning på Sverige, framför allt i storstadsregionerna med nya idéer som Hyrköp, Bostart och bostadskö med förmåner. 
Sofia Ljungdahl, vd, Obos Nya Hem

Digitalisering – trender, möjligheter och fallgropar
  
Några av effekterna av pandemin var att digitaliseringen och den gröna omställningen tog fart ordentligt. Hur ser dagens och framtidens digitaliserade bostäder ut – vilka är möjligheterna – och fallgroparna?
Jonas Arvidsson, vd och medgrundare, Parakey
Mikaela Svefors, COO och medgrundare, Avy 
Henrik Svanqvist, vd och medgrundare, Tmpl 

Börs-vd-panelen
   
Sedan Victoria Park och Hembla köptes ut från börsen har istället flera mindre bolag med fokus på produktion och förvaltning av hyresbostäder tagit över börs-scenen. Hur ser de på marknadsläget och framtiden?
Rebecka Eidenert, vd, Studentbostäder i Norden
Jacob Karlsson, vd, K-Fastigheter
Mikael Rånes, vd, Amasten
Patrik Emanuelsson, vd, Heba

Avslutningspanel – framtidens bostäder
    
Hållbart och digitalt – det känns självklart. Men vad kommer mer att prägla bostadsmarknaden de kommande åren? Ägt, hyrt, delat? Stort och rymligt för hemmakontoret eller litet och effektivt med gemensamma ytor? Fortsatt urbanisering eller möjliggör hemarbetet en ny grön våg?
Rahel Belatchew, vd och grundare, Belatchew Arkitekter
Maria Pleiborn, seniorkonsult, WSP
Claudia Wörmann, boendeekonom, SBAB
Katarina Liljestam Beyer, COO, Colive

Stora Bostadsdagen Stockholm 2021

Var: At Six, Stockholm

När: 30 september, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris:   5495 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.
(Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet)


Kris eller möjlighet? Eller både och? Vart är bostadsmarknaden på väg? Vad händer med nyproduktionsmarknaden, yielderna, bostadspolitiken och ränteutvecklingen? Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Partner:

Film från tidigare event: