Image

Stora Bostadsdagen - 12 oktober 2023

Årets mötesplats med fokus på bostadsfastigheter

Torsdag 12 oktober

Investeringar i bostadsfastigheter har länge varit en av de säkraste investeringarna i fastighetssektorn. Men hur ser läget ut framåt i det nya klimatet med inflation och stigande räntor? Vad händer med nyproduktionsmarknaden och yielderna? Hur formas bostadspolitiken i det nya politiska klimatet? Kort sagt; vart är bostadsmarknaden på väg?


Medverkande Stora Bostadsdagen STHLM 2023

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Stora Bostadsdagen Stockholm. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Andreas Carlson

Andreas Carlson

Andreas Carlson (KD) är sedan hösten 2022 Infrastruktur- och bostadsminister. Han har varit riksdagsledamot för KD sedan 2010 och satt tidigare i kommunfullmäktige i Mullsjö kommun. Mellan 2001 och 2008 var Andreas Carlson journalist på Västgöta Tidningar. Han började redan som 14-åring so frilansskribent på Falköpings Tidning.

Anders Holmestig

Anders Holmestig

Anders Holmestig är sedan sommaren 2020 vd för Fastighetsägarna Sverige då han ersatte Reinhold Lennebo som gick i pension. Anders Holmestig har tidigare jobbat på LRF där han var vice vd och näringspolitisk chef.Dessförinnan har han arbetat som bland annat politiskt sakkunnig i Statsrådsberedningen och ansvarig för näringslivs- och samhällsfrågor på Ica-handlarnas förbund.
Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson

Biljana Pehrsson är sedan hösten 2022 vd för Nordr. Hon har en lång bakgrund i fastighetssektorn, bland annat som vd för Castellum och innan dess Kungsleden mellan 2013 och 2021. Hon var tidigare Head of Real Estate och vice vd på East Capital och vd för Centrumutveckling. Hon är utbildad civilingenjör från KTH.
Anders Nordstrand

Anders Nordstrand

Anders Nordstrand är vd för Sveriges Allmännytta (tidigare Sabo). Han har tidigare bland annat varit vd för Mimer, Micasa och Stockholm Visitors Board.
Marie Linder

Marie Linder

Marie Linder är sedan 2014 förbundsordförande i Hyresgästföreningen. Hon har varit aktiv i Hyresgästföreningen i över 20 år, bland annat som ordförande i sin lokala hyresgästförening i Tyresö. Hon var fram tills 2014 kommunikationschef på LO.

Robert Boije

Robert Boije

Robert Boije är chefsekonom på SBAB. Han är civilekonom och doktor i nationalekonomi och har tidigare arbetat som avdelningschef och chefsekonom på Riksrevisionen. Han har dessförinnan bland annat varit chefsekonom på Finansinspektionen, samhällspolitisk chef på Saco, chef för Makroanalysenheten på Finansdepartementet och chef för Utredningsenheten på Riksbanken.
Johanna Frelin

Johanna Frelin

Johanna Frelin är sedan januari 2020 vd för Riksbyggen.Hon har dessförinnan innehaft vd-poster på såväl Tengbom som Hyper Island, ett innovationsdrivet bolag som utbildar framtidens ledare. Johanna Frelin har också innehaft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen. Hon tog sin MBA på Stockholms Handelshögskola och har en Degree in Fine Arts från Luther College i USA.
Johanna Frelin är styrelseledamot i Folksam och Addnode Group.
Eva Nordström

Eva Nordström

Eva Nordström är sedan våren 2023 vd för HSB Stockholm. Hon är också styrelseordförande för HSB Bostad och styrelseledamot i Blomsterfonden. Hon har tidigare haft olika bostadsrelaterade utrednings-/samordningsuppdrag för regeringen. Hon har tidigare varit vd för Stockholms Kooperativa Bostadsförening samt var vd för HSB mellan 2007 och 2009.

Ingrid Gyllfors

Ingrid Gyllfors

Ingrid Gyllfors är sedan sommaren 2022 vd för SKB. Hon var dessförinnan vd för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder. Hon har också tidigare, bland mycket annat, varit avdelningschef på Ebab, stadsbyggnadschef och fastighetschef i Solna Stad.  

Jesper Hansson

Jesper Hansson

Jesper Hansson är sedan sommaren 2023 makroanalytiker på Swedbank. Innan dess har han haft ledande positioner på Sveriges riksbank, Finansdepartementet och Konjunkturinstitutet.
Maryrose David

Maryrose David

Maryrose David är Head of Research på Savills Sweden. Hon har en civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad med masterinriktning på Real Estate and Construction Management från KTH.


Magnus Ulaner

Magnus Ulaner

Magnus Ulaner är sedan januari 2022 klimat- och hållbarhetsexpert på Sveriges Allmännytta. Han var dessförinnan miljöchef på HSB Riksförbund. Han har en magisterexamen i miljövetenskap.
Christin Hertzberg

Christin Hertzberg

Christin Hertzberg är sedan augusti 2023 hållbarhetschef på Annehem. Hon var tidigare Head of ESG på Catella och dessförinnan var hon Head of Corporate Responsibility på MTG AB i Sverige.
Johanna Rudmark Hagström

Johanna Rudmark Hagström

Johanna Rudmark Hagström är sedan augusti 2019 socialchef på Uppsala Stadsmission. Hon var dessförinnan verksamhetschef och projektledare på Uppsala kommun.
Hanna Victoria Mörck

Hanna Victoria Mörck

Hanna Victoria Mörck (V), är kommunalråd och ordförande för Socialnämnden i Uppsala kommun. Hon har varit aktiv inom politiken i Uppsala-regionen i mer än tio år. Hon sitter i styrelsen för Uppsala kommun skolfastigheter och har också ett förflutet på Drivhuset, ETC Uppsala, Sportfastigheter, Uppsalahem, jagvillhabostad.nu med flera.
Malin Gunnarsson Stugbäck

Malin Gunnarsson Stugbäck

Malin Gunnarsson Stugbäck är sedan sommaren 2021 verksamhetsutvecklare/uthyrning på Uppsalahem. Hon har haft en rad olika positioner på Uppsalahem sedan 2005 då hon började på bolaget. Tidigare i sin karriär jobbade hon som Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.
Fredrik Ramsfeldt

Fredrik Ramsfeldt

Fredrik Ramsfeldt är sedan våren 2021 Project Manager på Afry. Han var innan dess projektledare på Incoord mellan 2011 och 2021 och han har tidigare även haft liknande roller på Hoist Technology och EnergoRetea.


Mikaela Söderlund

Mikaela Söderlund

Mikaela Söderlund är sedan sommaren 2022 skattekonsult på Causey Westling. Hon har ett förflutet som handläggare på Skatteverket och Legal/Accounting assistant på Mitsubishi Electric Europe BV, bland annat.

Stora Bostadsdagen 2023

Var: Grand Hôtel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 12 oktober, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Årets mötesplats med 100% fokus på bostadsfastigheter!
Investeringar i bostadsfastigheter har länge varit en av de säkraste investeringarna i fastighetssektorn. Men hur ser läget ut framåt i det nya klimatet med inflation och stigande räntor? Vad händer med nyproduktionsmarknaden och yielderna? Hur formas bostadspolitiken i det nya politiska klimatet? Kort sagt; vart är bostadsmarknaden på väg?
Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:https://fastighetssverige.se/Partner:Film från tidigare event: