Image

Stora Bostadsdagen Stockholm - 30 September 2021

30 september 2021

Vart är bostadsmarknaden på väg? Vad händer med nyproduktionsmarknaden, yielderna, bostadspolitiken och ränteutvecklingen? Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.


Medverkande presenteras löpande  håll utkik!

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Stora Bostadsdagen Stockholm. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Jacob Karlsson

Jacob Karlsson

Jacob Karlsson är elitlöparen som fick karriären förstörd av en motocrossolycka - och istället gick all in i fastigheter. 2010 startade han K-Fastigheter - Jacob och Balder-Erik Selin gick in med en miljon var - som börsnoterades 2019 och som nu har ett börsvärde om nästan tio miljarder kronor. Jacob Karlsson är vd K-Fastigheter sedan starten och äger cirka 35 procent av aktierna.
Lennart Weiss

Lennart Weiss

Lennart Weiss är kommersiell direktör och talesperson på Veidekke där han har en övergripande roll inom Sverigeverksamheten med fokus på utveckling av varumärket och affärsstrategier. Han har en politisk karriär i bagaget (S) med uppdrag inom regeringskansliet och Stockholms läns landsting. Han var tidigare vd för NAI Svefa och dessförinnan verksam inom HSB Sverige.
Rahel Belatchew

Rahel Belatchew

Rahel Belatchew, MSA/SAR, DESA, chefsarkitekt och grundare (2006) av Belatchew Arkitekter, har en magisterexamen i arkitektur från Ecole Spéciale d’Architecture i Paris, och har verkat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Vid sidan om Belatchew Arkitekter driver även Rahel den experimentella studion Belatchew Labs i syfte att finna lösningar på stadens utmaningar genom metodutveckling, digitalisering och hållbar arkitektur. Rahel Belatchew bedriver även fastighetsutveckling för att förverkliga projekt med höga arkitektoniska kvaliteter i egen regi.
Mikael Rånes

Mikael Rånes

Mikael Rånes är vd för Amasten sedan 2020. Han har 30 års erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från egen verksamhet inom bygg- och fastigheter. Dessförinnan har Mikael arbetat som regionchef för Akelius fram till 2013.
Mattias Persson

Mattias Persson

Mattias Persson är chefekonom och global chef för makroanalys på Swedbank sedan 2020. Han har tidigare arbetat på Riksgälden, Nordea samt Riksbanken.
Anna Grinneby

Anna Grinneby

Anna Grinneby är projektutvecklingschef på OBOS Nya Hem och operativ chef för projekt Stadsljus, OBOSs utveckling av Gasklocka 4 i Stockholm. Hon är Arkitekt SAR/MSA och har tidigare varit på bland annat JM, Atrium Ljungberg och Tobin Properties.
Marcus Hedley

Marcus Hedley

Marcus Hedley är grundare av tjänste- och konsult Attiva som hjälper främst fastighetsbolag med sin digitalisering. Han har över 15 års erfarenhet av digitalisering i olika branscher och i olika roller. I dag arbetar han som rådgivare/strateg åt flera större fastighetsbolag inom kontor, samhällsfastigheter och bostäder.
Mikaela Svefors

Mikaela Svefors

Mikaela Svefors är medgrundare och kommersiellt ansvarig för Avy, den digitala boende - och förvaltningstjänsten som hjälper större bostadsbolag att öka kundnöjdhet och förbättra driftnetto. Mikaela har en bakgrund som management konsult på PwC London inom finansiell och strategisk rådgivning. Hon kommer närmast från Oscar Properties där hon drivit flertalet bostadsutvecklingsprojekt och ansvarade för lanseringen nya retail konceptet Oscar Deli som var en del i ett aktivt arbete kring den fysiska och digitala boenderesan. Idag brinner hon för utmaningen att göra bostadsbranschen mer kundfokuserad med en tydlig koppling till nya affärsmodeller för fastighetsägare.
Henrik Svanqvist

Henrik Svanqvist

Henrik Svanqvist är vd för proptechbolaget TMPL Solutions som han var med och grundade 2015. Han har tidigare innehaft ett flertal seniora roller inom Skanska, såväl i Sverige som globalt. Nu senast kommer han från en roll som vd för Rosendal Fastigheter.
Rebecka Eidenert

Rebecka Eidenert

Rebecka Eidenert är sedan 2018 vd för Studentbostäder i Sverige AB. Hon var dessförinnan på Rikshem, bland annat som uthyrningschef, förvaltare och fastighetschef.
Johan Gerklev

Johan Gerklev

Johan Gerklev är hållbarhetschef på Skanska och har jobbat med miljöfrågor inom företaget sedan 1995.
Peter Wiman

Peter Wiman

Peter Wiman är ansvarig för analys och fastighetsvärdering på EY från och med augusti 2021. Han har dessförinnan varit analyschef på Savills, där han har arbetat sedan 2005. Utöver analysfrågor och generell fastighetsrelaterad rådgivning har han en bred erfarenhet av fastighetsvärdering samt förvärvsrådgivning och due diligence och har varit delaktig i ett antal större transaktioner på den svenska marknaden. Han är auktoriserad fastighetsvärderare av Samhällsbyggarna samt RICS och har en MSc från KTH.
Cecilia Holmström

Cecilia Holmström

Cecilia Holmström är arkitekt och vd för ÅWL Arkitekter. Hon har tidigare varit partner och strategisk rådgivare på Tengbom. Cecilia har studerat arkitektur vid Chalmers tekniska högskola.
Magnus Ulaner

Magnus Ulaner

Magnus Ulaner är miljöchef på HSB Riksförbund sedan 2014. Han har en magisterexamen i miljövetenskap.
Claudia Wörmann

Claudia Wörmann

Claudia Wörmann är boendeekonom på SBAB sedan 2015. Hon har tidigare varit analyschef för Svenska Mäklarhuset och analysansvarig på Mäklarsamfundet.
Patrik Emanuelsson

Patrik Emanuelsson

Patrik Emanuelsson är vd på Heba sedan 2017. Han har tidigare bland annat varit vd för Locum och Micasa Fastigheter.
Karina Antin

Karina Antin

Karina Antin är hållbarhetschef på K2A Knaust & Andersson Fastigheter. Hon är utbildad civilingenjör i materialdesign, med inriktning hållbara energisystem från KTH. Karina har bakgrund som hållbarhetskonsult på bland annat White arkitekter och PE Teknik & Arkitektur.
Tor Borg

Tor Borg

Tor Borg är analyschef på Byggfakta och CityMark Analys. Närmast kommer han från en tjänst som nationalekonom på Boverket och tidigare nordisk research-chef för JLL. Han har en magisterexamen i nationalekonomi från Lunds universitet och var tidigare chefsekonom på SBAB Bank. Han har även arbetat för Sveriges Riksbank och Folksam kapitalförvaltning.

Maria Pleiborn

Maria Pleiborn

Maria Pleiborn är demograf och seniorkonsult på WSP med bostadsmarknad som specialitet. Hon arbetar med rådgivning om bostadsmarknads- och bostadsförsörjningsfrågor runt om i landet. Hon har arbetat för WSP sedan 2010.
Ted Lindqvist

Ted Lindqvist

Ted Lindqvist är vd och partner på Evidensgruppen. Han har en licentiatexamen i fastighetsekonomi på KTH. Ted Lindqvist har tidigare arbetat inom Svenska Kommunförbundet (i dag Sveriges kommuner och landsting) och som seniorkonsult och avdelningschef inom Temaplan och Tyréns Temaplan.
Katarina Liljestam-Beyer

Katarina Liljestam-Beyer

Katarina Liljestam Beyer är vd för Colive, som hon grundade tillsammans med Jonas Häggqvist 2018. Hon har en magisterexamen i företagsekonomi från Stockholm Universitet och en chefsbakgrund från både entreprenörsbolag och storbolag.
Jonas Arvidsson

Jonas Arvidsson

Jonas Arvidsson är VD och medgrundare av Parakey, en marknadsledande plattform för mobil access. Jonas är utbildad civilingenjör inom Automation och Mekatronik från Chalmers med bakgrund som konsult på Volvo och ÅF.

Stora Bostadsdagen Stockholm 2021

Var: At Six, Stockholm

När: 30 september, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).
 

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)


Du anmäler dig till seminariet här.
(Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet)


Vart är bostadsmarknaden på väg? Vad händer med nyproduktionsmarknaden, yielderna, bostadspolitiken och ränteutvecklingen? Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Partner:

Film från tidigare event: