Image

Stora Bostadsdagen Stockholm - 13 oktober 2022

Årets mötesplats med fokus på bostadsfastigheter

13 oktober 2022

Investeringar i bostadsfastigheter har länge varit en av de säkraste investeringarna i fastighetssektorn. Men hur ser läget ut framåt i det nya klimatet med inflation och stigande räntor? Vad händer med nyproduktionsmarknaden och yielderna? Hur formas bostadspolitiken efter valet? Kort sagt; vart är bostadsmarknaden på väg?


Medverkande Stora Bostadsdagen STHLM 2022

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Stora Bostadsdagen Stockholm. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Andreas Wallström

Andreas Wallström

Andreas Wallström är prognoschef och biträdande chef för Makroanalys på Swedbank. Han var tidigare chefsanalytiker på Nordea och har de senaste 15 åren arbetat med makroekonomisk analys. Han har bland annat arbetat på Finansdepartementet och på EU-kommissionen.
Patrik Hall

Patrik Hall

Patrik Hall är sedan 2003 vd för Heimstaden. Han är också styrelseledamot och ägare i Halwad Invest.Han har tidigare jobbat som förhandlingschef på Hyresgästföreningen och varit verksam som yrkesofficer.Patrik Hall är utbildad på Officershögskolan i Skövde och Stockholm.
Karin Witalis

Karin Witalis

Karin Witalis är Head of Research på Colliers.Hon har mer än 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen, både som konsult och investerare. Hon har drivit eget konsultbolag inom området fastighetsresearch och hon har dessförinnan varitanalyschef hos både DTZ och CBRE. Hon har även arbetat utomlands på JLL och ING Real Estate Investment Management i London.
Arvid Lindqvist

Arvid Lindqvist

Arvid Lindqvist är sedan i januari 2015 analyschef på Catella Corporate Finance. Han var tidigare chefsekonom på Newsec och har även varit controller på Stångåstaden. Han har en magisterexamen i nationalekonomi från Linköpings universitet.


Tor Borg

Tor Borg

Tor Borg är analyschef på Byggfakta och CityMark Analys. Närmast kommer han från en tjänst som nationalekonom på Boverket och tidigare nordisk research-chef för JLL. Han har en magisterexamen i nationalekonomi från Lunds universitet och var tidigare chefsekonom på SBAB Bank. Han har även arbetat för Sveriges Riksbank och Folksam kapitalförvaltning.

Kristina Alvendal

Kristina Alvendal

Kristina Alvendal har lång erfarenhet från både politiken och fastighetsbranschen. Hon var från 2008 och fram till valet 2010 stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Hon var mellan 2011 och 2014 vd för Airport City Stockholm och driver nu det egna konsultbolaget Kristina Alvendal AB. Hon är ordförande i juryn för Fastighetssveriges utmärkelse Årets Unga Fastighetskvinna.
Staffan Ingvarsson

Staffan Ingvarsson

Staffan Ingvarsson är sedan i april 2019 vd för Stockholm Business Region. Han är även styrelseledamot i Invest Stockholm, Visit Stockholm, Sting, Stockholm Science City och Kista Science City. Staffan Ingvarsson har tidigare varit vd för Stokab och även haft flera ledande befattningar inom Stockholms stad.


Jan Valeskog

Jan Valeskog

Jan Valeskog är en socialdemokratisk politiker. Han var stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm sedan i november 2017 då han efterträdde Roger Mogert. Efter valet 2018 har han varit oppositionsborgarråd. Jan Valeskog var tidigare biträdande finansborgarråd. 
Dennis Wedin

Dennis Wedin

Dennis Wedin är sedan oktober 2018 bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholm. Han har tidigare bland annat varit generalsekreterare för Moderata Ungdomsförbundet och politisk sakkunnig på Moderaternas sjukvårdsrotel på Stockholms läns landsting.


Jacob Karlsson

Jacob Karlsson

Jacob Karlsson är elitlöparen som fick karriären förstörd av en motocrossolycka - och istället gick all in i fastigheter. 2010 startade han K-Fastigheter - Jacob och Balder-Erik Selin gick in med en miljon var - som börsnoterades 2019 och som nu har ett börsvärde om nästan tio miljarder kronor. Jacob Karlsson är vd K-Fastigheter sedan starten och äger cirka 35 procent av aktierna.
Anette Frumerie

Anette Frumerie

Anette Frumerie är sedan i maj 2020 vd för Rikshem. Hon har tidigare varit vd för Besqab och för Skanskas bostadsutveckling i Norden. Dessförinnan har hon även 17 år på JM bakom sig.
Stefan Ränk

Stefan Ränk

Stefan Ränk är sedan 2002 koncernchef för Einar Mattsson. Einar Mattson är en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Stefan Ränk är även styrelseledamot i Stiftelsen Nobel Center.
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Liza Nyberg är sedan i februari 2019 vd för Svensk Fastighetsförmedling. Hon var dessförinnan vd för Collector Bank och har haft ledande roller på bolag som Landshypotek Bank, Danske Bank och Skandiamäklarna. Hon sitter också i styrelsen för Jämtkraft, Ica Banken och Nordic Finance Business Partner. 

Ted Lindqvist

Ted Lindqvist

Ted Lindqvist är vd och partner på Evidensgruppen. Han har en licentiatexamen i fastighetsekonomi på KTH. Ted Lindqvist har tidigare arbetat inom Svenska Kommunförbundet (i dag Sveriges kommuner och landsting) och som seniorkonsult och avdelningschef inom Temaplan och Tyréns Temaplan.
Torleif Falk

Torleif Falk

Torleif Falk är från och med 1 oktober 2016 stadsarkitekt i Stockholm. Torleif Falk är arkitekt, SAR/MSA från KTH Stockholm/AHO Oslo. Han kommer närmast från rollen som bostadssamordnare, ”byggeneral”, i Stockholm med det övergripande ansvaret att samordna bostadsbyggandet. Han har tidigare arbetat på bland andra Primula Byggnads AB, TEA, Nyréns och Stockholmshem.
Nancy Mattsson

Nancy Mattsson

Nancy Mattson är sedan 2012 projektuvecklingschef på JM. Hon är expert inom bostadspolitik och samhällsbyggnad och är styrelseordförande för Trygg Bostadsrättsmarknad i Sverige, Initiativet Bygg i Tid och Bofrämjandet.Hon har tidigare varit sakkunnig expert i olika utredningar för Regeringskansliet samt har skrivit boken "PBL 2010; En handbok om nya PBL och samhällsbyggande".Hon har tidigare även varit affärsutvecklare på Skanska Nya Hem, projekt- och processutvecklare på Structor FM Projektutveckling, medgrundare och ägare på arkitektbyrån M2 Arkitekter AB och stadsarkitekt i Lidingö.
David Johansson

David Johansson

David Johansson är sedan hösten 2018 regionansvarig för fastighetsutveckling Stockholm på Balder. Han är därigenom vd för det av Balder och KF Fastigheter samägda bolaget Bostadsutveckling Kungens Kurva AB.
Han hade tidigare ett antal ledande positioner på Humlegården och har även varit på Sweco.

Clara Lindell

Clara Lindell

Clara Lindell är hållbarhetsansvarig för projektledning och senior uppdragsledare på AFRY. Hon har arbetat i större infrastrukturprojekt och med social hållbarhet för Trafikverket.
Clara Lindell har en master i hållbar stadsutveckling och drivs av samverkan mellan olika parter för att skapa ett hållbart samhälle. Hennes uppdrag som hållbarhetsansvarig är att konkretisera vad hållbarhet innebär för projektledaren.
Jonas Arvidsson

Jonas Arvidsson

Jonas Arvidsson är VD och medgrundare av Parakey, en marknadsledande plattform för mobil access. Jonas är utbildad civilingenjör inom Automation och Mekatronik från Chalmers med bakgrund som konsult på Volvo och ÅF.
Josefine Skoglund

Josefine Skoglund

Josefine Skoglund är sedan mars 2019 Sverigechef på HomeRun. Hon var tidigare Kategoriansvarig inredning/inköpare projekt på SSM Bygg & Fastighets AB.
Hon har tidigare, bland annat, jobbat på Ikea och Apoteket Hjärtat.


Johan Corke

Johan Corke

Johan Corke är sedan i januari 2021 vd för Libitum. Han var dessförinnan verksam inom Veidekke-koncernen i en rad olika, ledande, befattningar mellan åren 2007 och 2021.
Mikael Aldestam

Mikael Aldestam

Mikael Aldestam är sedan 2011 senior konsult på Reaktion i Sverige AB. Han har även, bland annat, varit med och grundat bolagen Arantus AB och Dynamicweb i Sverige AB.

Stora Bostadsdagen STHLM 2022

Var: Grand Hôtel, Stockholm (Vinterträdgården, ingång från Stallgatan)

När: 13 oktober, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.
(Anmälan är bindande)


Investeringar i bostadsfastigheter har länge varit en av de säkraste investeringarna i fastighetssektorn. Men hur ser läget ut framåt i det nya klimatet med inflation och stigande räntor? Vad händer med nyproduktionsmarknaden och yielderna? Hur formas bostadspolitiken efter valet? Kort sagt; vart är bostadsmarknaden på väg?
Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Partners:Film från tidigare event: