Image
Christina Heikel, Västsvenska Handelskammaren.

Christina Heikel: "Olika regeringar har velat förenkla reglerna – men när händer det?"

Bostäder I regionen Västsverige sker just nu stora näringslivsinvesteringar och företag behöver bostäder för kompetensförsörjning. I framför allt Göteborgsregionen råder redan stora underskott och det behövs mycket av allt och det nu – i alla fall om man frågar Christina Heikel, som är stadsutvecklingsansvarig på Västsvenska Handelskammaren:
– Vi kan skala bort tid och kostnader genom bättre plan- och byggprocesser.


Mariette Hilmersson, vd Willhem.

Willhems vd ser ny trend: Folk byter från bostadsrätt till hyresrätt

Bostäder Willhem har fastigheter i 13 städer, från Stockholm i norr till Malmö i söder, men det är främst i storstadsregionerna man vill satsa nu. Och nu flyttar fler och fler från sina bostadsrätter till hyresrätter. Mariette Hilmersson, vd för Willhem, noterar bland annat en ny trend när hon ger sin syn på läget i branschen.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Idag stänger anmälan till 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG.

Stora Bostadsdagen GBG: Här är hela programmet – anmälan stänger i dag

Stora Bostadsdagen Göteborg På torsdag i nästa vecka, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Anmälan stänger i dag så nu är det hög tid att säkra din plats!


Stora Bostadsdagen Göteborg
Catrin Tengfjord, Gustav Johansson och Sven-Erik Kristensen utgör panelen som diskuterar läget på bostadsmarknaden på Stora Bostadsdagen GBG nästa torsdag den 16 maj på Hotel Draken.

Stora Bostadsdagen GBG: Mäklarna med örat mot marken – vad händer ute på marknaden?

Stora Bostadsdagen Göteborg På torsdag i nästa vecka, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi, bland mycket annat, en initierad uppdatering av läget på bostadsmarknaden av en kunnig trio mäklare med örat mot marken.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Marcus Jonsson är vd på Development Partner som leder utvecklingen i Södra Änggården.

Stora Bostadsdagen GBG: Södra Änggården – från industriområde till bostadsområde

Stora Bostadsdagen Göteborg Om två veckor i dag, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi, bland mycket annat, en intressant uppdatering om läget för det stora projektet Södra Änggården, industriområdet som ska omvandlas till en ny stadsdel med bland annat 2000 nya bostäder.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Linus Fernström framför ett av husen han ritat. Du möter honom på Stora Bostadsdagen GBG den 16 maj på Clarion Hotel Draken.

Stora Bostadsdagen GBG: Hockeyproffset som blev arkitekt

Stora Bostadsdagen Göteborg Om drygt två veckor, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen möter vi bland annat Linus Fernström som efter en framgångsrik hockey-karriär tvingades lägga skridskorna på hyllan efter en hjärnskakning, och sadlade om till arkitekt.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Agneta Kores, Christina Heikel, Terje Johansson och Mariette Hilmersson diskuterar bostadsbyggande och bostadsbrist på Stora Bostadsdagen GBG den 16 maj.

Stora Bostadsdagen GBG: Nyckelaktörer om hur vi får fart på bostadsbyggandet

Stora Bostadsdagen Göteborg Om tre veckor, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi lyssna till en tung panel med nyckelaktörer på göteborgsmarknaden och deras syn på hur vi får fart på bostadsbyggandet och löser bostadsbristen.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Christer Niland redogör för läget med gigantprojektet Älvstaden på Stora Bostadsdagen GBG den 16 maj.

Stora Bostadsdagen GBG: Vision Älvstaden – håller tidsplanen?

Stora Bostadsdagen Göteborg Om en månad, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi lyssna till ett intressant föredrag om det gigantiska stadsutvecklingsprojektet Vision Älvstaden under rubriken Håller tidsplanen.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Andreas Wallström, Katrin Wallensjö och Robert Boije står för en trio tunga analyser som kommer hjälpa dig att fatta kloka affärsbeslut nu och i framtiden. Missa inte Stora Bostadsdagen GBG på Clarion Hotel Draken den 16 maj.

Stora Bostadsdagen GBG: Tunga analyser för kloka affärsbeslut

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 16 maj är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken.
Dagen inleds med en trio tunga analyser som kommer ge dig verktygen för att fatta kloka beslut nu och framgent.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Katarina Liljestam-Beyer, VD och medgrundare, Colive.

Stora Bostadsdagen GBG: Coliving – kommunalt botemedel mot bostadsbristen?

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 16 maj är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. I en av programpunkterna får vi höra mer om Coliving och hur det kan vara ett sätt att komma till rätta med den eskalerande bostadsbristen.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Jacob Karlsson.

Stora Bostadsdagen GBG: Jacob Karlsson om K-Fastigheters Göteborgsplaner

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 16 maj är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. I en av programpunkterna möter vi K-Fastigheters grundare och vd Jacob Karlsson i en intervju om marknadsläget och planerna i Göteborgsområdet.


Anders Holmestig, Marie Linder och Anders Nordstrand.

Trepartsmodellen: "Man kan ju inte hålla på ett halvår och driva en årlig förhandling"

Stora Bostadsdagen 2023 är första året där den nya trepartsmodellen, som slutits mellan Hyresgästföreningen, Sveriges Allmännytta och Fastighetsägarna, används. Förhandlingarna har på flera håll återigen dragit ut på tiden – så vilken nytta gör den nya lösningen egentligen? På Stora bostadsdagen i Stockholm stod de tre parternas högsta företrädare för första gången tillsammans på en scen. Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännytta,
Anders Holmestig, vd för Fastighetsägarna och Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, diskuterade och debatterade de nya spelreglerna och huruvida det finns andra vägar framåt för att på sikt ha en fungerande ordning.


Biljana Pehrsson i Spegelsalen på Grand Hôtel Stockholm, under Stora bostadsdagen.

Biljana Pehrsson: "Det är teamet som gör det"

Bolag Efter många år som börs-vd på den kommersiella sidan tog Biljana Pehrsson något oväntat över vd-posten på Nordr i Sverige. Varför valde hon att gå den vägen? Vilka lärdomar och erfarenheter från åren på Kungsleden kan hon ta med sig i sitt relativt nya uppdrag? Från scenen på Fastighetssveriges event Stora bostadsdagen berättade Biljana Pehrsson om den första tiden på Nordr och vad hon fortfarande har att lära inom bostadssegmentet.


Andreas Carlson talade på Stora Bostadsdagen under torsdagen.

Bostadsministern: "Många strukturella hinder som har byggts upp under lång tid"

Bostäder Andreas Carlson (KD), infrastruktur- och bostadsminister, i exklusiv intervju med Fastighetssverige om det stora reformbehovet, signaler han får från branschen och hur han ska få till en långsiktigt hållbar bostadspolitik.


Stora Bostadsdagen
Nästa torsdag är det dags för årets upplaga av Stora Bostadsdagen, mötesplatsen för alla med intresse av marknaden för bostadsfastigheter. Säkra din plats nu – anmälan stänger i dag!

Stora Bostadsdagen STHLM: I dag stänger anmälan – här är hela programmet och alla talare

Stora Bostadsdagen Nästa torsdag, den 12 oktober, är det dags för årets mötesplats med 100 procent fokus på bostadsfastigheter – Stora Bostadsdagen STHLM på Grand Hotel. Säkra din plats nu – anmälan stänger i dag.


Stora Bostadsdagen
Christin Hertzberg, Fredrik Ramsfeldt och Magnus Ulaner diskuterar om det bistra ekonomiska klimatet gjort att hållbarhetsarbetet satts på paus.

Stora Bostadsdagen STHLM: Är det gröna tänket satt på paus?

Stora Bostadsdagen Nästa torsdag, den 12 oktober, är det dags för årets mötesplats med 100 procent fokus på bostadsfastigheter – Stora Bostadsdagen STHLM på Grand Hotel. I en av alla intressanta programpunkter diskuterar tre experter huruvida hållbarhetsfrågan nedprioriterats i den bistra ekonomiska situationen. Säkra din plats i dag.


Stora Bostadsdagen
Eva Nordström, Infrid Gyllfors och Johanna Frelin samtalar om vägen framåt i den här utmanande miljön.

Stora Bostadsdagen STHLM: Bostadsjättarna om vägen framåt

Stora Bostadsdagen Om två veckor i dag, den 12 oktober, är det dags för årets mötesplats med 100 procent fokus på bostadsfastigheter – Stora Bostadsdagen STHLM på Grand Hotel. I en av alla intressanta programpunkter möter vi tre företrädare för bostadsjättar och får lyssna till deras resonemang kring vägen framåt i denna utmanande miljö. Säkra din plats i dag.


Stora Bostadsdagen
Johanna Rudmark Hagström, Malin Gunnarsson Stugbäck och Hanna Victoria Mörck.

Stora Bostadsdagen STHLM: Nystart för socialt bostadsprojekt

Stora Bostadsdagen Den 12 oktober är det dags för årets mötesplats med 100 procent fokus på bostadsfastigheter – Stora Bostadsdagen STHLM på Grand Hotel. I en av får vi höra om nystarten för ett socialt bostadsprojekt i Uppsala. Säkra din plats i dag.


Stora Bostadsdagen
Anders Holmestig, Marie Linder och Anders Nordstrand.

Stora Bostadsdagen STHLM: Trepartsöverenskommelsen – här för att stanna?

Stora Bostadsdagen Den 12 oktober är det dags för årets mötesplats med 100 procent fokus på bostadsfastigheter – Stora Bostadsdagen STHLM på Grand Hotel. I en av programpunkterna diskuteras trepartsöverenskommelsen. Säkra din plats i dag.


Stora Bostadsdagen
Jesper Hansson, Robert Boije och Maryrose David står för en trio tunga analyser på Stora Bostadsdagen den 12 oktober på Grand Hotel i Stockholm.

Stora Bostadsdagen STHLM: Triss i tunga analyser – för full koll i en orolig omvärld

Stora Bostadsdagen Den 12 oktober är det dags för årets mötesplats med fokus på bostadsfastigheter – Stora Bostadsdagen STHLM på Grand Hotel. Under dagen får vi ta del av en trio tunga analyser som ger dig full koll på hur du ska agera framöver.