Image
Inomhusbanan, som den kommer att se ut.
Inomhusbanan, som den kommer att se ut. Bild: Racehall

Racehall bygger Sveriges största inomhus-gocartbana

Bygg/Arkitektur Från och med hösten 2024 kan gocartentusiaster tävla på Sveriges i särklass största inomhusgokartbana i Botkyrka strax söder om Stockholm. Banan blir cirka 1 000 meter lång med plats för fler än 30 gocarts samtidigt.
Publicerad den 6 September 2023

Bygget "Racehall Stockholm" blir en stor hall med välvt tak utan pelare för att skapa en säkrare bana. I anslutning till banan finns en entrébyggnad i två plan. Besökare kommer att kunna följa dramatiken på banan genom panoramafönster från O’Leary´s sportrestaurang som byggs en trappa upp.

– Vi har som mål att bygga Sveriges största och tekniskt mest avancerade inomhusgokartbana. Det handlar om väldesignade banor och gokarts med hög prestanda för snabba varvtider i säkra omgivningar. Att dessutom ha en restaurang i anslutning gör att vi kan förena passionen för sport, god mat och skapa minnesvärda stunder för alla som besöker oss, säger Racehalls vd, Flemming Grene Thomsen.

Botkyrka kommun har varit en viktig samarbetspartner under bygglovsprocessen med Racehall Stockholm.

– Vi är glada att Racehall valt Botkyrka för sin stora anläggning. Den kommer att vara till stor glädje för både små och stora botkyrkabor. Jag ser redan fram emot att få susa runt på banan tillsammans med mina barn, säger Emanuel Ksiazkiewich, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

Racehall påbörjade byggnationen med RO-Gruppen som totalentreprenör i mitten av augusti 2023. Gocartbanan kommer att vara på drygt 7 500 kvadratmeter och den integrerade entrébyggnaden är cirka 1 400 kvadratmeter. I direkt anslutning till byggs också 105 besöksparkeringar.

Banan byggs i Tysslinge/Botkyrka nära E4/E20-avfarten vid Moraberg på väg 225. Racehalls ägarkrets består bland annat av personer ur Lego- och Jysk-familjerna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige