Image
Titania säljer i Botkyrka.
Titania säljer i Botkyrka. Bild: Titania

Titania säljer i Botkyrka

Transaktioner Titania har sålt fastigheten Lärpojken 4 i Eriksbergs industriområde i Botkyrka kommun.
Publicerad den 16 Januari 2021
Annons
Image

Transaktionen genomfördes som ett bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om 40 miljoner kronor.

Fastigheten är bebyggd med kontorslokaler i tre plan samt en lagerhall. Total uthyrningsbar area är 2 430 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd till bolag inom Titania-koncernen.

Industridelen hyrs av Exab, ett Titania-ägt bolag vars inriktning är uthyrning av entreprenadmaskiner. Kontorsdelen hyrs av Titania Projektutveckling AB som är verksamma i Botkyrka med ett flertal bostadsutvecklingsprojekt och som för närvarande även färdigställer en padelhall med industrifacksenheter på egen mark, intill den nyss sålda fastigheten.

Hyresintäkterna uppgår till totalt 2,7 miljoner kronor per år. Hyresavtalens genomsnittliga löptid är tio år. Tillträde skedde den 15 december 2020.
Rådgivare i affären var Länsförsäkringar Kommersiellt genom Christoffer Mebius och Sten Haeger.

Einar Janson, vd för Titania-koncernen:
– Vi har ägt fastigheten i cirka fyra år och har nu genomfört den fastighetsutveckling vi planerade med bland annat en fastighetsdelning och produktion av en padelhall på en del av marken som ursprungligen förvärvades. Padelhallen kommer vi att gå med till försäljning inom kort. Därför var det dags för oss att sälja fastigheten och investera vidare i våra övriga utvecklingsprojekt. Vår projektutvecklingsavdelning ser fram emot att sitta kvar som hyresgäster och att arbeta med alla intressanta utvecklingsprojekt vi har i Botkyrka.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige