Image

Colliers om Kina: ”En priskorrigering som borde gjorts för länge sedan”

Bolag Colliers International EMEA skriver i sin marknadsrapport att den kinesiska aktiemarknadens "kollaps" inte är en del av en allmän krasch på världens aktiemarknader. Det är en priskorrigering som borde ha gjorts för länge sedan. Överreaktionen beror på en kombination av feltolkning av den kinesiska devalveringen och flockinstinkt, enligt Colliers.
Publicerad den 8 September 2015

Den senaste tidens turbulens på den kinesiska och asiatiska marknaden påverkar troligen EMEA-marknaden på både kort och lång sikt. Effekterna skiljer sig åt mellan olika länder och består av både positiva och negativa faktorer, enligt Colliers.

Det kan ske vissa kortsiktiga förändringar för direkt fastighetsinvestering, särskilt ökat kapitalflöde till kärnmarknaderna. Men det förefaller alltmer som om tumultet på den kinesiska aktiemarknaden förmodligen inte leder till varaktiga skador. Lägre räntesatser under längre tid blir troligen det huvudsakliga resultatet, så det finns möjlighet att behålla prissättningen också på marknader som ser ut att vara fullt prissatta, fortsätter Colliers.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY