Image

Colliers och Ebab inleder samarbete

Bolag Colliers International och Ebab har ingått ett samarbete för att erbjuda marknaden beslutsunderlag i tidiga stadier av fastighetsförvärv med ombyggnationer eller konvertering i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Publicerad den 17 December 2010

Samverkan innebär att Ebab utarbetar genomförandeplaner, kalkyler och underlag för ombyggnadskostnader och Colliers tar fram investeringsberäkningar; investerare får därmed ett komplett besluts- samt kalkylunderlag för fastighetsförvärv gällande utveckling, ombyggnationer och konverteringar till bostäder eller handel.

Samarbetet omfattar även att Ebab blir part för beräkning av hyresgästanpassningar och
ombyggnader inom Colliers förvaltningsuppdrag.

- Med detta samarbete ser jag otroliga möjligheter att stärka oss inom köprådgivning. Ebabs starka kompetens på ombyggnadssidan tillsammans med Colliers styrka inom investeringsberäkningar gör att vi kommer kunna erbjuda våra uppdragsgivare kompletta kalkyler i ett tidigt stadium med alla parametrar för omställningar, allt för att öppna upp för fler affärer. Vi stärker även upp vår förvaltningstjänst genom att knyta till oss kompetens gällande alla typer av anpassningar och ombyggnader på fastigheter, säger Dan Törnsten, vd på Colliers International.

- Det här samarbetet ger oss stora möjligheter att bredda hela vår affärsmodell och tillmötesgå önskemålen hos flera av våra samarbetspartners och beställare. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda fastighetsägare och investerare ett unikt helhetskoncept vad gäller beslutsunderlag inom fastighetsutveckling, investeringsberäkningar och projektgenomförande Kaarel Lehiste, vd för Ebab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY