Image
Claes Rasmuson.
Claes Rasmuson. Bild: Specialfastigheter

Claes Rasmuson ny CFO på Specialfastigheter

Bolag Specialfastigheter har rekryterat Claes Rasmuson som ny CFO. Han kommer närmast från det statligt ägda gruvföretaget LKAB och en tjänst som avdelningschef för strategi och affärsutveckling. Han har även under en period varit tillförordnad CFO och suttit med i koncernledningen.
Publicerad den 15 September 2020

Claes Rasmuson har också lång erfarenhet från finansbranschen, både i Sverige och internationellt, som finansanalytiker inom ett flertal olika branscher.
– Jag ser verkligen fram emot arbetet som CFO på Specialfastigheter och att få sätta mig in i verksamheten och dess förutsättningar. Specialfastigheter har utvecklats starkt de senaste åren och jag vill tillsammans med mina kollegor bidra till en fortsatt positiv trend med fokus på hållbarhet och långsiktigt värdeskapande, säger Claes Rasmuson.
– Vi är glada att få Claes som CFO till Specialfastigheter. Han har värdefull erfarenhet inom framförallt finans- och verksamhetsutveckling som kommer väl till pass då vi står inför en expansiv period med stor efterfrågan på säkerhetsfastigheter och den speciella kompetens som behövs för att förvalta dessa, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Claes Rasmuson tillträder tjänsten i december. Han kommer att ingå i Specialfastigheters ledningsgrupp.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige